Juleballetten 2022: Nøddeknækkeren

juleballet-nøddeknækkeren

Kære elever på Balletkompagniet i alderen 4-17 år + familier

I år opsætter Balletkompagniet sin egen version af Nøddeknækkeren. Forestillingen byder på masser af julehygge og dygtige børn og unge i fine kostumer på scenen og selvfølgelig en hel masse julemagi og dejlig klassisk musik. Historien er indtalt, så vi sikrer os at også de yngste elever kan følge med, selvom det er en balletforestilling.
Juleballetten er for hele familien og alle Balletkompagniets elever i alderen 4-17 år medvirker. 

 

Om balletten

I Balletkompagniets juleballet, følger vi pigen Clara, som får besøg af en magisk Julefe, som bringer gaver fra Nisseland til menneskeverdenen. Julefeen kommer ved et uheld til at vække Clara af sin søvn og mødet med feen, som forærer Clara en nøddeknækkerdukke, giver næring til Claras fantasi. Clara drømmer sin ind i en fantastisk drømmeverden, hvor hun trods en voldsom snestorm får kæmpet sig frem til Sukkerfeens konfektpalads, hvor hun med Julefeens hjælp redder Sukkerfeen fra nogle frække mus. Som tak inviterer Sukkerfeen Clara med til en festforestilling af dansende bolchestænger, pinocchiokugler, marcipanpiger og en masse andre fortryllende lækkerier – og selv Nøddeknækkerdukken bliver magisk og viser sig at være en rigtig prinsesse.

 

 

Hvor og hvornår

Forestillingen fremføres på teatret “Portalen”, Portalen 1, 2670 i Greve søndag d. 27. november, 4. og 11. december og varer en god times tid.

 

Billetter

Nummererede billetter købes online HER fra 1. november kl. 10.00. Der er ingen begrænsning på hvor mange billetter, der må købes pr. medvirkende og vi byder familier og venner i alle aldre velkommen. Medvirkende og hjælpeforældre skal ikke have billet.
Voksne: 140 kr./børn u. 11 år: 70 kr.
Billetterne kan ikke refunderes.

 

Hjælpeforældre

Vi har som altid brug for hjælpeforældre. At være hjælpeforælder indebærer at sidde med holdet under forestillingen, hjælpe med at komme til og fra scenen samt med at komme i kostume, og se forestillingen helt tæt på. Hjælpeforældre skal ikke købe en publikumsbillet.
Hvis du gerne vil være med til en hyggelig dag i kulisserne, så skriv til helle@balletkompagniet.dk. Husk at skrive hvilket hold, du gerne vil hjælpe. Her kan du læse mere om, hvad en hjælpeforældre er. Når de medvirkende er fulgt op til scenen overtager underviserne ansvaret og hvis hjælpeforældrene vil ned i salen og se optrædenen er de velkomne til det. Vi sørger for at følge holdene tilbage til hjælpeforældrene. 

 

Til medvirkende – vigtig information om rollefordeling, kostumer, mødetider mv.

Det er gratis at medvirke og vi forventer som udgangspunkt at alle deltager. Kan man ikke deltage skal det meddeles til underviseren. Kostumer lånes af Balletkompagniet, dog skal alle selv medbringe balletsko og pigerne også rosa trikot. Håret skal for pigerne være opsat i en knold uden synlige elastikker og spænder. Vi står klar til at hjælpe med hårsætningen, og vi bruger ikke hårspray på de yngste børn, ligesom vi frabeder os at børnene har makeup på.
NB! Hold, som har rollen ‘russiske sprællemænd’, “små mus” og “store mus”, skal have lav knold, da de skal have hatte på. Altså en knold som sidder nede ved hårgrænsen. 
Herunder kan du se, hvilken rolle dit hold har samt hvilken forestillingsdag og -tidspunkt, I skal optræde på.
Her kan du se din mødetid samt evt. prøvetid, da alle hold fra 6 år har en sceneprøve inden forestillingen.

Alle hold vil på forestillingsdagen blive mødt i Portalen af en guide, som hjælper med at følge holdet til enten deres garderobe eller deres plads i salen. Derudover vil der være hjælpeforældre til at hjælpe de yngre elever under forestillingen. Hvis ikke du kan deltage i forestillingen, giv da besked til din underviser hurtigst muligt. 

 

Butik

I vores webshop kan du købe balletsko og trikoter (balletstrømpebukser), som skal medbringes til juleballetten. Vi tager hele webshoppen med til forestillingsdagene på Portalen, så hvis trikoten løber på dagen, er der mulighed for at købe nye. Her kan man også forsyne sig med andet lækkert ballettøj, nye balletsko, eller måske få styr på julegaverne.

 

Video, foto og program (GDPR)

I forbindelse med forestillingen bliver der produceret et program, hvor alle medvirkendes fulde navne vil stå på rollelisten. Ligeledes vil fulde navne og telefonnumre på de medvirkende stå på holdsorterede afkrydsningslister som hjælpeforældrene anvender. Ønsker man ikke sit fulde navn i programmet eller navn og telefonnummer på afkrydsningslisten, kontakt da helle@balletkompagniet.dk hurtigst muligt.
Forestillingen vil blive filmet og optagelsen vil være gratis og tilgængelig for alle medvirkende efterfølgende. Vi sender en mail med et link til videoen, som vil være kodebeskyttet. Der vil blive taget stemningsbilleder på dagen, men ikke nødvendigvis af alle, så I må gerne selv tage billeder. Vi opfordrer dog til, at I tager hensyn til hinanden, så det ikke er generende for de andre publikummer.

 

Ved spørgsmål

Har I spørgsmål til dagen, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på helle@balletkompagniet.dk.

Balletskole-juleballet-balletbarn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *