UNDERVISERE

BALLETKOMPAGNIET

HELLE KEIS

BALLETSKOLELEDER OG EJER AF BALLETKOMPAGNIET

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

JULIETTE SCHAUFUSS

UNDERVISER

Juliette er uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole samt Hamborg-balletten v/ John Neumeier. Hun har været en del af Kompagni B og har medvirket i mange opsætninger på diverse teatre, bl.a. som Clara i “Nøddeknækkeren” på Gamle Scene, som Liesl von Trapp i “The Sound of Music” på Amfiteater Hedeland og som Dansemyggen Dagmar. Juliette har undervist på Balletkompagniet siden 2015. I sin undervisning viderebringer hun sin kærlighed til dans, musik og skuespil.

Amalie Peronard Balletkompagniet

AMALIE PERONARD

UNDERVISER

Amalie er professionelt uddannet danser og har danset i mere end 20 år og undervist på Balletkompagniet siden 2014. I 2013 blev hun uddannet fra International Dance Academy (Hollywood) og efterfølgende i 2016 tog hun uddannelsen Copenhagen Contemporary Dance School of Art.
Amalie vandt med sin contemporary koreografi
“Den Danske Balletpris” i 2022.
Udover sin store passion for dans arbejder hun som kropsterapeut med fokus på, hvordan man styrker både krop og sjæl.

Smilla Gyldion Balletkompagniet

SMILLA GYLDION

UNDERVISER

Smilla er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teater. Smilla har i løbet af sine mange år på balletskolen og som aspirant undervist skolebørn rundt i landet fra hun gik i 8 klass via Kompagni B. Hun har medvirket i Det Kongelige Teaters opsætninger af Nøddeknækkeren, Romeo og Julie, Bamse nu balletter vi, Fabelmageren og Aspiranteriet. Smilla har en kæmpe lyst til at undervise og motivere sine elever og vigtigst af alt fastholde deres danseglæde.

HENRIETTE LANGE

UNDERVISER

Henriette er bachelor i ballet og moderne dans, med efterfølgende specialisering i contemporary dans. Hun har arbejdet med Dansk Danseteater, “Danza Contemporanea de Cuba” og “La Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya”. Senest har hun certificeret sig som underviser i Progressing Ballet Technique. Henriette søger løbende inspiration og videreuddannelse via kurser og workshops herhjemme såvel som i udlandet. Hun har arbejdet som freelance danser og underviser stadig forskellige steder i verden. I dag underviser hun både børn og voksne i ballet, moderne dans og improvisation.

Foto: CamillaHey.dk

LAURA HUSTED

UNDERVISER

Laura startede med at danse klassisk ballet som fireårig og blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole som seksårig. Det var her, at Laura for alvor udviklede sin store passion for dansen. Gennem sin tid som balletelev, har hun medvirket i en række forestillinger, her i blandt Nøddeknækkeren og Svanesøen. Hun har turneret rundt i verden, koreograferet og været medlem af Kompagni B, og i 2017 blev hun færdiguddannet balletdanser fra Det Kongelige Teater. For Laura er det et privilegium at kunne videregive sine erfaringer og den livsglæde, som dans kan give. 

CAMILLA RAFN-LARSEN

UNDERVISER

Camillas første møde med balletten var, da hun startede hos Balletkompagniet som bare fire-årig, og siden da har hun ikke kunne undvære den. I mere end fem år har Camilla fungeret som hjælpelærer hos Balletkompagniet, og har siden fået sine egne hold. Hun har altid sat en ære i at videregive sin kunnen til balletskolens yngste elever, og hun har fokus på succesoplevelsen og at det skal være sjovt at danse ballet. Camilla er en sød, engageret og dygtig underviser.

Foto: CamillaHey.dk

LAURA SOFIE WORM

UNDERVISER

Laura har danset ballet siden hun var fire år gammel, og balletten har altid været en naturlig del af hendes hverdag og liv. I tolv år har hun danset hos Balletkompagniet, og i fire af dem har hun fungeret som hjælpelærer. Laura har derfor god erfaring med at undervise og hun formår at holde styr på tropperne samtidig med, at hun skaber en god stemning på holdene. Laura besidder en kæmpe danseglæde, og den smitter af på vores elever.

SARAH NADELMANN

UNDERVISER

Sarah har danset ballet hos balletkompagniet, siden hun var 3 år gammel. I flere år har Sarah været hjælpelærer på holdene for de små elever, og har derfor allerede nu rig erfaring med at undervise. Derudover danser Sarah på Balletkompagniets talenthold ‘Juniorkompagniet’ og udvikler derfor stadig sin egen teknik. Hun har deltaget i både Juleforestillinger, Diplomoverrækkelser og Store Balletskoledage på Det Kongelige Teater, hvor hun ofte har haft solistroller. Ballet har altid været en stor del af hendes hverdag, og hun elsker at videregive sin danseglæde til sine elever.  

Ellen Beckmann

ELLEN BECKMANN

UNDERVISER

Ellen har været underviser på Balletkompagniet siden 2020, men har været elev, lige siden balletskolen startede i 2007. Hun har danset i utallige forestillinger med Balletkompagniet, og har været hjælpelærer i mange år. Som underviser glædes Ellen over børnenes begejstring for musikken og bevægelserne, og hun sørger for at de får udlevet deres naturlige danseglæde.

Fotograf Camilla Hey

MADELEINE BJØRNHOLT

UNDERVISER

Madeleine har danset ballet siden hun var fire år gammel. Hun har danset på hhv. Therese Bøvings-, Tivoli- og Hellerup Klassiske Balletskole. Hun har medvirket i adskillige forestillinger, blandt andet flere Store Balletskoledage på Det Kongelige Teater og Tivoli balletskoledage i Tivolis Koncertsal. Hun har hertil medvirket i flere professionelle forestillinger på Pantomimeteatret i Tivoli og i Tim Rushtons “Den Røde Ballon” ved Dansk Danseteater i 2014. I 2018 blev Madeleine optaget på Tivoli Balletskoles 1-årige Pre-Professional Programme. For Madeleine er det vigtigste ved ballet, glæden ved dansen for den enkelte danser, da det ifølge hende er glæden hos den enkelte danser, der får danseren og dansen til at stråle.

Juliane (1)

JULIANE EWERTSEN

UNDERVISER

Juliane har danset hos Balletkompagniet, siden hun var 8 år.  Ved siden af undervisningen danser hun stadig selv hos Balletkompagniet flere gange om ugen og bliver derfor selv ved med at udvikle sin teknik. Hun har danset med i en masse forestillinger; både Juleforestillinger, Diplomoverrækkelser og Store balletskoledage på det Kongelige Teater. Ballettens trin og udtryk har altid inspireret Juliane til at udfolde sig indenfor balletten, og hun elsker at give sin passion videre i et trygt miljø for hendes elever, hvor det både er sjovt, men også seriøst, at lære at danse ballet. 

Fotograf Camilla Hey

ALBA RINGKOW

UNDERVISER

Alba har danset klassisk ballet siden hun var 3 år gammel. Hun har deltaget ved mange forestillinger blandt andet ved Store balletskoledag på Det Kongelige Teater. De sidste 4 år har hun udover sin ballet træning også trænet moderne dans. Alba har rig erfaring med at træne børn i ballet og har stort fokus på at få skabt et trygt og rart rum for eleverne til undervisningen, så de kan udleve deres danseglæde.

KAMILLE SOFIA KAMPER

UNDERVISER

Kamille startede til ballet her på Balletkompagniet, da hun var 7 år. og har elsket balletten lige siden. Hun har været hjælpelærer, siden hun var 10, og deltaget i utallige forestillinger med balletskolen. Kamille glæder mig rigtig meget ved at videregive sin danseglæde. Til dagligt går hun på gymnasiet, hvor hun læser bioteknologi.

SARA ALESSIO

UNDERVISER

Sara er fra Italien og uddannet danser fra Copenhagen Contemporary Dance School. Hun har en masse undervisningserfaring fra italienske og danske danseskoler, og underviser Balletkompagniets elever med passion for balletten, den dejlige musik og med fokus på at det skal være sjovt for eleverne at lære at danse ballet. 

Fotograf Camilla Hey

FREDERIKKE KASTEN

UNDERVISER

Frederikke har danset hos Balletkompagniet, siden hun var 2 år gammel. Hun har deltaget i både Juleforestillinger samt Diplomoverrækkelser, ofte som solist, siden hun begyndte hos os. Ifølge Frederikke fungerer ballet som et fællesskab, hvor det kan være både svært og hårdt, men samtidig sjovt at lære nye trin og danse sammen. Et fællesskab hun glæder sig til at videregive til sine elever.

Silje Bjerre Balletkompagniet

SILJE BJERRE

UNDERVISER

Silje har danset ballet hos Balletkompagniet i 7 år, og har lige siden hun kunne gå fundet glæden ved at danse, hoppe rundt og bruge sin krop. Silje startede som hjælpelærer, og lige nu danser Silje på Balletkompagniets Juniorkompagni, og udvikler herigennem stadig sin teknik, som hun kan føre over i sin undervisning. Silje har deltaget i flere Juleforestillinger, Store Balletskoledage på Det Kongelige Teater, Diplomoverrækkelser og til Den Danske Balletpris, og mange gange som solist. Siljes mål med sin undervisning er at videregive glæden ved at bruge sin krop og udtrykke sig herigennem, så det hele bliver en leg.

Fotograf Camilla Hey

EMMA AMTOFT

UNDERVISER

Emma har danset hos Balletkompagniet siden 2010 og danser stadigvæk. Hun har været med i et utal af forestillinger ved Balletkompagniet, og har været hjælpelærer ved kompagniet siden 2015. For Emma er balletten en frihed i den ellers travle hverdag, og hun elsker at give glæden ved dans videre til andre elever hos Balletkompagniet.

Foto: CamillaHey.dk

IDA LODSGAARD

UNDERVISER

Ida startede som tre-årig med at danse klassisk ballet hos Søstrene Johnsens Balletskole, som senere blev overtaget af Helle Keis og omdannet til Balletkompagniet. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på flere hold, og i januar 2015 blev Ida helt naturligt selv underviser på balletskolen. Ida har derfor mange års erfaring med undervisning og besidder en stor danseglæde, som hun forsøger at videregive i sin undervisning til både børn, unge og voksne. Ida læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af balletundervisningen.

Fotograf Camilla Hey

ROOS WOLFF-VAN SWOL

UNDERVISER

KOMMER SNART

INGE JUUL HANSEN

UNDERVISER

Inge Juul Hansen er tidligere Solodanserinde på Det Kongelige Teater. I dag er Inge balletinstruktør og coach, og bruger tid på at undervise børn, unge og voksne i klassisk ballet. Derudover underviser hun også i motionsballet for voksne og unge. Her på Balletkompagniet underviser Inge vores formiddags balletklasse i Skovshoved, som er en “soft” ballettime for voksne.

ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE

Sigrid Rømer Balletkompagniet

SIGRID RØMER

UNDERVISER

Sigrid har været elev på Balletkompagniet, hjælpelærer og er nu underviser. Hun elsker ballet og at videregive sin begejstring gennem eventyrlige billeder som sætter fantasien i gang. Sigrid har selv danset utallige solistroller på Balletkompagniet og er glad for at kunne inspirere andre gennem sin undervisning.

Sarah Olivia crop kopi

SARAH OLIVIA KLITGAARD

UNDERVISER

Sarah Olivia er freelance danser, både solo og i danseteatret SPRÆNG. Hun er tidligere balletdanser fra Det Kongelige Teater, hvor hun var under uddannelse og i arbejde i et lille årti fra 2011-2020. Som underviser lægger Sarah vægt på musikalitet og det overordnede udtryk en danser udsender, med hvilken selvtillid, og indlevende og legende tilgang trin bliver eksekveret.

Foto: CamillaHey.dk

MARIA MEYER

UNDERVISER

Maria har altid beundret ballet som kunstart og startede selv som elev på Det Kongelige Teater som 8-årig. Her dansede hun professionelt i otte år og har optrådt i mange forestillinger på Det Kongelige Teaters scene, for eksempel i hovedrollen som Clara i juleballetten Nøddeknækkeren. Hendes passion for ballet er stor, og det vigtigste for Maria er at have det sjovt med at danse. Derfor elsker hun at se sine elever udfolde sig som dansere og dele danseglæden med dem.

Rebecca kvadrat portræt

REBECCA RØRVIG-LØPPENTHIEN

UNDERVISER

Rebecca har danset ballet siden hun var 3 år gammel. Dansen har altid været en stor glæde i hendes hverdag. Som 9-årig blev Rebecca hjælpetræner, og hun er sidenhen blevet underviser hos Balletkompagniet. Rebecca nyder at give sin glæde for dansen videre til sine elever.

Fotograf Camilla Hey

KATARINA VON LINGELSHEIM

UNDERVISER

Katarina er uddannet balletdanser på Det Kongelige Teater, og har været fastansat korpsdanser på Det Kongelige Teater i to år. Hun har blandt andet medvirket i forestillinger som Svanesøen, Nøddeknækkeren, Raymonda, Etudes, Sylfiden, Serenade, Romeo og Julie mf. For Katarina er det et privilegie at viderebringe sin kundskab om ballet, og dele sin glæde for bevægelse og dans med sine elever.

Amelia Tobin

AMELIA TOBIN

UNDERVISER

Amelia var fire år, da hun første gang stiftede bekendtskab med ballet. Som niårig søgte hun ind på Det Kongelige Teater, og her har hun danset indtil sommeren 2019, hvor hun også blev uddannet balletdanser. I sin tid på teateret har Amelia medvirket i mange forestillinger, både i børneroller og voksenroller – senest i Etude og Alice i Eventyrland. Udover at dele sin danseglæde ud til sine elever hos Balletkompagniet studerer Amelia jura på Københavns Universitet

ALEXANDRA HOSODA

UNDERVISER

Alexandra har danset ballet, siden hun var 4 år gammel. Hun startede på Royal Academy of Dance i København til både klassisk ballet samt karakterdans. Efterfølgende fortsatte hun på Tivoli Balletskole, hvor hun medvirkede i forskellige forestillinger, som Nøddeknækkeren og Den Røde Ballon. For Alexandra indebærer ballettræning personlig udvikling, kommunikation og kunst, hvilket kræver disciplin, grundighed samt tålmodighed. Som underviser vil hun have fokus på hver enkelt elev og ønsker at styrke deres kompetencer i et trygt og kreativt læringsrum.  

PATRICIA PATELL

UNDERVISER

Patricia har danset ballet hos Balletkompagniet siden 2015. Meget hurtigt blev hun hjælpelærer, hun har haft mange solistroller, og i starten af 2018 medvirkede hun i TV-programmet “Danmark har talent”, hvor hun og to andre af Balletkompagniets dansere gik videre. For Patricia er dans og ballet det bedste i hele verden og en kunst, som gør det at formidle følelser og udtryk helt fantastisk. Patricia er under uddannelse på Sceneindgangen, og hun håber på at kunne videregive sin danseglæde, når hun ved siden af vil undervise på Balletkompagniet.

SOFIE M. BISGAARD

UNDERVISER

Sofies glæde ved dans startede i en tidlig alder. Hun har været elev i Ballekompagniet i mange år, hvor hun også har været hjælpelærer i flere sæsoner. Bevægelse fylder meget for Sofie, og hun har danset flere forskellige stilarter og dyrket springgymnastik. I dag har hun valgt at have fuldt fokus på ballet, da det giver hende den største glæde. Glæden ved at danse skaber gode rammer for hendes undervisning, og selvom hun er meget dedikeret og hårdtarbejdende, skal det være sjovt at danse.

SOFIE KASTEN

UNDERVISER

Sofie har danset ballet på Balletkompagniet siden hun var helt lille, og danser fortsat selv i Juniorkompagniet. Sofie elsker at videregive sin glæde og begejstring for balletten til børn og unge, og skaber et trygt rum, hvor der er plads tl alle, og hvor alle bliver set og hørt.

Foto: CamillaHey.dk

NANNA VENDELBO

UNDERVISER

Som fire-årig fik Nanna interesse for at danse, og siden har hun ikke kunne slippe det. Hun startede på Balletkompagniet i 2016, og hurtigt blev ballet en stor del af hverdagen. Det var derfor også helt naturligt, at Nanna samme år blev en del af hjælpelærer-teamet hos Balletkompagniet, ligesom hun nu som underviser giver sin egen danseglæde videre. Nanna har en særlig evne til at føre børn sikkert og trygt ind i ballettens verden samtidig med, at hun besidder en naturligt autoritet overfor børnene.

KIRSTINE BRANDT

UNDERVISER

Kirstine startede med at danse klassisk ballet, da hun var bare seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole og hun har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Kirstine har siden hun var 18 år gået på både Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

SEBASTIAN HAYNES

UNDERVISER

Sebastian startede i sin tid til dans og ballet på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro. Senere færdiggjorde han sin uddannelse på Balletskolen i København, hvor han blev en del af Den Kongelige Ballet i 2011 som aspirant. Han har danset med i både corps de ballet roller og solistpartier, og i 2016 blev han udnævnt til solist. I 2017 rejste Sebastian til Holland for at danse hos Nederlands Dans Theater, hvor han fik lov til at opleve store kreative processer med nogle af tidens største koreografer og danse værker af bl.a. Ohad Naharin og Marco Goecke. 

HELENA OLSEN

UNDERVISER

Helena startede med at danse som helt lille og har fået afprøvet en masse stilarter indenfor dans igennem tiden. Balletten vandt dog i sidste ende, og hun har været en del af Balletkompagniet siden 2012. Her igennem har Helena fået stor erfaring med at optræde, og i 2017 deltog hun sammen med to andre fra Balletkompagniet i TV-talentshowet “Danmark har talent”. Som hjælpelærer hos Balletkompagniet igennem flere år er det helt naturligt, at Helena nu er underviser her, hvor hun giver sin danseglæde og balleterfaring videre til sine elever.

SAMUEL REES

UNDERVISER

Samuel blev uddannet balletdanser fra The Royal Ballet School i London. Han fik derefter kontrakt med Den Kongelige Danske Ballet og flyttede sit liv til København, hvor han dansede i næsten alle kompagniets produktioner i årenes løb. For at udforske sine andre kunstneriske interesser, startede han i 2019 på en bacheloruddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for Arkitektur. Samuel har undervist i ballet i mange år og elsker at se sine elever vinde tro på sig selv.

AMALIE KANDEL

UNDERVISER

Amalie har danset ballet, siden hun var seks år og har været balletelev på Det Kongelige Teaters Balletskole i 10 år. Amalie har gennem sin balletkarriere danset en række spændende børneroller i forskellige forestillinger, undervist og turneret rundt i verden og har på den baggrund lært, at man kan række ud til andre mennesker på et dybt plan uden at behøve ord. Hendes mål er at videregive den samme glæde for balletten til sine elever, som hun selv besidder.

CÆCILIA GUTIERREZ BERGQVIST

UNDERVISER

Cæcilia er freelance danser og er uddannet fra DANCEWORKS Berlin. Cæcilia elsker at danse og synes det er noget helt specielt. Derfor holder hun også meget af at kunne give hendes viden og danseglæde videre som underviser. For Cæcilia er det vigtigt at kunne viderebringe den glæde, den klassiske ballet kan give. Hun elsker at nørde teknik, og se elevernes fremskridt, men vigtigst for hende er, at eleverne kan få lov at udtrykke sig på deres helt egen måde igennem balletten og samtidig kan have det sjovt.