Helle Keis
balletskoleleder og ejer af Balletkompagniet

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

Johanne Høy
Underviser

Johanne har danset på Det Kongelige Teater fra hun gik i 3. til 9. klasse, hvorefter hun dansede på John Neumeiers Balletskole i Hamburg. Johanne har medvirket i mange forstillinger på Det Kongelige Teater, og hun har været en del af Kompagni B under Det Kongelige Teater, hvor de unge dansere rejser rundt i landet for at undervise skolebørn og laver deres egne forestillinger. Johanne stiftede derfor i en ung alder bekendskab med at undervise, og elsker at lære fra sig til Balletkompagniets elever i Fields og Skovshoved.

Julie Valentin
Underviser

Julie har en solid balletbaggrund med hele 20 år på Det Kongelige Teater. Hun er pensioneret fra teatret og har nu lagt sin lid til undervisning hos Balletkompagniet. Julie har stor erfaring med en masse repertoire, Bournonville og meget, meget andet, og så er hun en yderst vellidt og dygtig underviser.

Amalie Peronard
Underviser

Amalie har danset fra hun var fire år gammel. Hun startede til ballet på privat balletskole, da hun var syv år. Amalie er uddannet fra “International Dance Academy Copenhagen/Hollywood” og har senere taget uddannelsen på “Copenhagen Contemporary Dance School”. Hun tager mindst én gang om året til Los Angeles på Millenium Dance Complex og henter international inspiration med hjem. Amalie har undervist på balletkompagniet siden 2014.

Henriette Lange
Underviser

Henriette har gennem årene arbejdet med mange forskellige stilarter, men det var balletten og contemporary dance, som vandt hendes hjerte. Hun er uddannet i Barcelona ved CMD’H i ballet og modern dance og har modtaget træning og taget kurser ved bla. Danza Contemporanea de Cuba og La Companyia Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya. Henriette har arbejdet som freelancer og projektbaseret danser i både ind- og udland, og hun har undervist børn og voksne i ballet og moderne dans ligeledes i  ind- og udland. I dag underviser Henriette børn og voksne i ballet, contemporary dance og improvisation.

Juliette Schaufuss
Underviser

Juliette har danset fra barnsben på Det Kongelige Teaters Balletskole. Siden har hun uddannet sig inden for både ballet, moderne og jazz og har undervist utallige af balletklasser både for børn, unge og voksne. Juliette danser fast et par måneder om året i Los Angeles og tager en masse spændende inspiration med sig hjem.

Dana Elisabeth Wilderspin
underviser

Dana har danset hele sit barndoms- og voksenliv på Det Kongelige Teaters Balletskole, og har de sidste seks år fokuseret på at videregive sine færdigheder gennem undervisning. Hun er en fantastisk dygtig underviser og utrolig sød. Dana læser Fødevarer og Ernæring ved siden af at være underviser hos Balletkompagniet.

Michael Hammerbo
Underviser

Michael har danset siden han var helt lille. Han har stiftet bekendtskab med mange stilarter, som hip hop, moderne og ballet, og har siden 2010 danset i et balletkompagni. Michael uddannede sig på Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo i 2016 og har udviklet sin tekniske og anatomiske forståelse for dansen og kroppen herved. Han underviser på sit tredje år og har både haft med små og store dansere at gøre – begyndere såvel som professionelle.

Kirstine Brandt
Underviser

Kirstine startede med at danse klassisk ballet da hun var seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kgl. Teaters Balletskole og har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Hun har siden hun var 18 gået på Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

Josephine Berggreen
Underviser

Josephine Berggreen er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun blev ansat i Den Kongelige Danske Ballet i 2010 og har danset både små og store partier i ballettens repetoire gennem årene. Efter 16 års daglig gang på Det Kongelige Teater valgte hun i sommeren 2016 at stoppe som professionel danser for at udforske andre veje i livet. Hun drømmer om at blive læge og læser på medicinstudiet ved siden af sin undervisning. Ballet og scenekunst har en speciel plads i Josephines hjerte, og hun har i sin undervisning særligt fokus på kærligheden til dansen og ballet som udtryksform ved siden af teknikken.

Ida Lodsgaard
Underviser

Ida startede som tre-årig med at danse klassisk ballet hos Søstrene Johnsens Balletskole, som senere hen blev overtaget af Helle Keis og omdannet til Balletkompagniet. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på diverse hold hos Balletkompagniet, og i januar 2015 blev Ida selv underviser på balletskolen. Ida læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af balletundervisningen.

Patricia Patell
Underviser

Patricia har været hos Balletkompagniet siden 2015, hvor hun startede med at danse ballet. Meget hurtigt blev hun hjælpelærer på andre hold, og med sin dedikerede tilgang til undervisningen har hun nu fået sine egne hold. Patricia har været en del af adskillige forestillinger, der i blandt med solist-optrædener, og i starten af 2018 medvirkede hun i TV-programmet “Danmark har talent”, hvor hun og to andre af Balletkompagniets dansere gik videre. For Patricia er ballet det bedste i verden, og hun elsker at kunne give danseglæden videre til nye ansigter.

Camilla Rafn-Larsen
Underviser

Camillas første møde med balletten var, da hun startede hos Balletkompagniet som fire-årig, og siden da har hun ikke kunne undvære den. Siden 2013 har Camilla været hjælpelærer, og hun har altid sat en ære i at videregive sin kunnen til balletskolens yngste elever. Hun har fokus på succesoplevelsen og at det skal være sjovt at danse ballet. Camilla er en sød, engageret og dygtig underviser.

Laura Sofie Worm
Underviser

Laura har danset ballet siden hun var fire år gammel, og balletten har altid været en naturlig del af hendes hverdag og liv. Med tolv år hos Balletkompagniet og fire som hjælpelærer har hun god erfaring med undervisning, og hun formår at holde styr på tropperne samtidig med, at hun skaber en god stemning på holdene. Laura besidder en kæmpe danseglæde, og den smitter af på vores elever.

Amalie Kandel Damgaard
Underviser

Amalie har danset ballet, siden hun var seks år og har været balletelev på Det Kongelige Teaters Balletskole i 10 år. Amalie har gennem sin balletkarriere danset en række spændende børneroller i forskellige forestillinger, undervist og turneret rundt i verden og har på den baggrund lært, at man kan række ud til andre mennesker på et dybt plan uden at behøve ord. Hendes mål er at videregive den samme glæde for balletten til sine elever, som hun selv besidder.

ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE

 

Tiffany Sztuk
Underviser

Tiffany er uddannet fra Svenske Balletskolen i Malmø og tidligere danser i Peter Schaufuss Balletten og så har hun stor undervisningserfaring. Hun er en eftertragtet underviser, og Balletkompagniet er glade for at have hende med ombord. Tiffany læser, ved siden af undervisningen, til kemiingeniør.

Kristine Drewsen
Underviser

Kristine startede på Det Kongelige Teaters Balletskole som syv-årig og rejste efter otte år til Hamborg, hvor hun færdiggjorde sin uddannelse over de næste tre år hos Ballettschule des Hamburgischer Balletts John Neumeier. Hun blev som 18-årig ansat i Den Kongelige Ballet i København og medvirkede i adskillige forestillinger både på Det Kongelige Teater og på Hamburg Staats Oper gennem årene. Senere blev Kristine ansat som korpsdanser og har indtil 2016 danset små og store partier i ballettens repertoire. Kristine elsker at nørde med bevægelse og dans, og udover at undervise i ballet, arbejder Kristine også som certificeret Pilatesinstruktør.

Line Grastveit Rosenkvist
Underviser

Line har siden hun var seks år gammel trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole, først i Holstebro og efterfølgende på Kgs. Nytorv. Som ung danser var hun lærling hos Peter Schaufuss Balletten og fungerede i den periode som korpsdanser ved kompagniet. Line har også en skuespilleruddannelse med i bagagen. Hun gik nemlig på Teaterskolen Move’n Act i Århus i 2011. Ud over at undervise studerer Line Cand.Merc.(Kom.), en kandidat i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på CBS.

Sarah Jane Kok
Underviser

Sarah har danset ballet i 10 år. Hun startede som hjælpelærer til vores yngste elever, og er blevet så dygtig, at det var helt naturligt at hun skulle have sine egne hold. Sarah er en meget sød og pædagogisk underviser, som går op i at børnene har det sjovt, mens de lærer ballettens teknik.