UNDERVISERE

BALLETKOMPAGNIET

HELLE KEIS

BALLETSKOLELEDER OG EJER AF BALLETKOMPAGNIET

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

JOHANNE HØY

UNDERVISER OG KONSTITUERET LEDER

Udover at undervise fungerer Johanne som konstitueret leder hos Balletkompagniet, mens Helle Keis er på barsel. Ved siden af studerer Johanne erhvervsøkonomi og projektledelse på CBS. Johanne har danset på Det Kongelige Teater fra 3.-9. klasse og herefter på John Neumeiers Balletskole i Hamburg. Hun har medvirket i mange forstillinger på Det Kongelige Teater og var en del af Kompagni B, der rejser rundt i landet for at undervise skolebørn. Johanne stiftede derfor i en ung alder bekendtskab med at undervise og har nu en solid erfaring med at undervise elever i alle aldersgrupper.

PI SVENSTRUP

UNDERVISER OG DAGLIG LEDER AF BALLETKOMPAGNIET HØRSHOLM OG PEJSEGAARDEN

Pi har danset ballet siden hun var tre år gammel og har sin solide balleterfaring fra Det Kongelige Teater samt private balletskoler i både København og Los Angeles. Pi har undervist fuld tid i mere end 10 år og brænder virkelig for det. Hun har stort fokus på at læring skal være udfordrende og sjovt på samme tid. Særligt hos de mindste elever er fokus på læring gennem leg. Udover at undervise fungerer Pi også som daglig leder af Balletkompagniets afdelinger i Hørsholm og Pejsegaarden.

JULIETTE SCHAUFUSS

UNDERVISER

Juliette er uddannet fra 10 år på Det Kongelige Teaters Balletskole samt Hamborg-balletten v/ John Neumeier. Hun har medvirket i mange store opsætninger på diverse teatre, bl.a. som Clara i “Nøddeknækkeren” på Gamle Scene og senest som Liesl von Trapp i “The Sound of Music” på Amfiteater Hedeland. Hun har været medlem af Kompagni B, der udover at optræde, rejste landet rundt for at undervise skolebørn. Juliette underviser fuldtid på sin 8. sæson og ønsker at viderebringe sin kærlighed til dans, musik og skuespil – og det kan vores elever sagtens mærke.

AMALIE PERONARD

UNDERVISER

Amalie har danset fra hun var fire år gammel. Hun startede til ballet på privat balletskole, da hun var syv år. Amalie er uddannet fra “International Dance Academy Copenhagen/Hollywood” og har senere taget uddannelsen på “Copenhagen Contemporary Dance School”. Hun tager mindst én gang om året til Los Angeles på Millenium Dance Complex og henter international inspiration med hjem. Amalie har undervist på balletkompagniet siden 2014.

JULIE VALENTIN

UNDERVISER

Julie har en lang og solid balletbaggrund med hele 20 år på Det Kongelige Teater, hvor hun har medvirket i adskillige forestillinger. Hun er pensioneret fra teatret og har nu gennem mange år lagt sin lid til undervisning hos Balletkompagniet. Julie har stor erfaring med en masse repertoire, Bournonville og meget, meget andet, og så er hun en yderst vellidt og dygtig underviser.

HENRIETTE LANGE

UNDERVISER

Henriette har arbejdet med mange forskellige stilarter, men det var bl.a. balletten, som vandt hendes hjerte. Hun er uddannet i Barcelona ved CMD’H i ballet og modern dance og har modtaget træning og taget kurser ved bla. Danza Contemporanea de Cuba og La Companyia Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya. Henriette har undervist i ballet og moderne dans i både ind- og udland. I dag underviser hun børn og voksne i ballet, contemporary dance og improvisation.

LAURA SOFIE WORM

UNDERVISER

Laura har danset ballet siden hun var fire år gammel, og balletten har altid været en naturlig del af hendes hverdag og liv. I tolv år har hun danset hos Balletkompagniet, og i fire af dem har hun fungeret som hjælpelærer. Laura har derfor god erfaring med at undervise og hun formår at holde styr på tropperne samtidig med, at hun skaber en god stemning på holdene. Laura besidder en kæmpe danseglæde, og den smitter af på vores elever.

IDA LODSGAARD


UNDERVISER

Ida startede som tre-årig med at danse klassisk ballet hos Søstrene Johnsens Balletskole, som senere blev overtaget af Helle Keis og omdannet til Balletkompagniet. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på flere hold, og i januar 2015 blev Ida helt naturligt selv underviser på balletskolen. Ida har derfor mange års erfaring med undervisning og besidder en stor danseglæde, som hun forsøger at videregive i sin undervisning til både børn, unge og voksne. Ida læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af balletundervisningen.

NATASJA KUNDE

UNDERVISER

Natasja har haft kærlighed for ballet og dans, siden hun var fire år gammel. Hun har gået på Det Kongelige Teaters balletskole i syv år, hvorefter hun har danset på eliteplan i Tivoli. Natasja har optrådt i en række af forestillinger på Det Kongelige Teater, Pantomimen i Tivoli og flere steder både i ind- og udland. Natasja har bl.a. deltaget i en stor international balletkonkurrence, YAGP, i Paris i 2017. For Natasja er dansen ikke kun motion, men også en glæde, et fællesskab og en personlig udfoldelse, som hun beundrer at se hos sine elever.

AMALIE KANDEL DAMGAARD

UNDERVISER

Amalie har danset ballet, siden hun var seks år og har været balletelev på Det Kongelige Teaters Balletskole i 10 år. Amalie har gennem sin balletkarriere danset en række spændende børneroller i forskellige forestillinger, undervist og turneret rundt i verden og har på den baggrund lært, at man kan række ud til andre mennesker på et dybt plan uden at behøve ord. Hendes mål er at videregive den samme glæde for balletten til sine elever, som hun selv besidder.

SOFIE KASTEN

UNDERVISER

Siden 2008 har Sofie danset fast hos Balletkompagniet. Hun har optrådt i et hav af forestillinger, fungeret som hjælpelærer i mange år, og underviser nu, helt naturligt, sine egne hold på balletskolen. Ifølge Sofie har balletten givet hende livsglæde, lært hende at tage ansvar, at stå på en scene og indgå i et fællesskab. Alt det vil hun gerne give videre til sine elever, ligesom at Sofie går meget op i, at det skal være sjovt at lære ballet og rart og trygt at komme til hendes undervisning.

HELENA OLSEN

UNDERVISER

Helena startede med at danse som helt lille og har fået afprøvet en masse stilarter indenfor dans igennem tiden. Balletten vandt dog i sidste ende, og hun har været en del af Balletkompagniet siden 2012. Her igennem har Helena fået stor erfaring med at optræde, og i 2017 deltog hun sammen med to andre fra Balletkompagniet i TV-talentshowet “Danmark har talent”. Som hjælpelærer hos Balletkompagniet igennem flere år er det helt naturligt, at Helena nu er underviser her, hvor hun giver sin danseglæde og balleterfaring videre til sine elever.

EVA DREWS BLOCH

UNDERVISER

Eva har danset ballet siden hun var tre år gammel, og hun har været balletelev og aspirant på Det Kongelige Teater i ni år. Eva har gennem sine år hos teatret rejst rundt i landet for at optræde samt undervise børn, og hun har været i Kina for at opsætte en forestilling for børn i samarbejde med Beijing Dance Academy. Via hendes stilling som aspirant hos Det Kongelige Teater, har Eva også deltaget i forskellige sommerskoler bl.a. Royal Ballet, Pacific Northwest Ballet og Det Kongelige Teaters sommerskoler. For Eva er ballet ikke bare en dans, men en kunst, som ikke mindst rører hende selv, men også noget der kan røre et publikum.

SOFIE MYGIND BISGAARD

UNDERVISER

Sofies glæde ved dans startede i en tidlig alder. Hun har været elev i Ballekompagniet i mange år, hvor hun også har været hjælpelærer i flere sæsoner. Sofie danser også i Ballekompagniets Juniorkompagni, hvor hun har fået erfaring med forestillinger og solistroller. Bevægelse fylder meget for Sofie, og hun har danset flere forskellige stilarter og dyrket springgymnastik. I dag har hun valgt at have fuldt fokus på ballet, da det giver hende den største glæde. Glæden ved at danse skaber gode rammer for hendes undervisning, og selvom hun er meget dedikeret og hårdtarbejdende, skal det være sjovt at danse.

ELLEN BECKMANN KNUDSEN

UNDERVISER

Da Ellen første gang stiftede bekendtskab med ballet, var hun bare tre år gammel. Fra første balletklasse har hun elsket kunstarten og hun har i årenes løb eksperimenteret med flere forskellige stilarter indenfor dans, her i blandt contemporary og jazz. Ellen har i flere år været tilknyttet Balletkompagniet, både som elev, hjælpelærer og nu med egne ballethold. Det, som Ellen elsker allermest ved dansen, er, at det giver hende friheden til at udtrykke sig på en måde, som hun ellers ikke kan. Hun sætter pris på at videregive sin erfaring med ballet, og så går hun op i, at dansen skal bringe smil på læben hos både dansere og tilskuere.

CLARA WÄRME OTTERSTRØM

UNDERVISER

Clara har danset ballet siden hun var tre år gammel. Hun er uddannet professionel moderne danser ved Iwanson International School of Contemporary Dance i München, hvor hun blev færdig i 2019. Clara har både medvirket i produktioner af internationale koreografer og i forestillinger i København. Bl.a. ”Udspring” på skuespilhuset i 2014, hvortil dokumentaren ”Dansedrømme” blev lavet til DR1. Clara har undervist mange aldersgrupper i flere forskellige dansestilarter. Hun lægger vægt på, at dansen skal give glæde til alle, men hun holder samtidig af at skabe et disciplineret program, som hjælper eleverne til at fokusere på musikalitet, dynamik og udstråling.

LAURA HUSTED

UNDERVISER

Laura startede med at danse klassisk ballet som fireårig og blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole som seksårig. Det var her, at Laura for alvor udviklede sin store passion for dansen. Gennem sin tid som balletelev, har hun medvirket i en række forestillinger, her i blandt Nøddeknækkeren og Svanesøen. Hun har turneret rundt i verden, koreograferet og været medlem af Kompagni B, og i 2017 blev hun færdiguddannet balletdanser fra Det Kongelige Teater. For Laura er det et privilegium at kunne videregive sine erfaringer og den livsglæde, som dans kan give. Derfor er det også vigtigt for hende at skabe et rum, hvor eleverne har det sjovt og føler sig trygge, så de kan udfolde sig selv gennem dansen.

SAMUEL SCOTT REES

UNDERVISER

Samuel blev uddannet balletdanser fra The Royal Ballet School i London. Han fik derefter kontrakt med Den Kongelige Danske Ballet og flyttede sit liv til København, hvor han dansede i næsten alle kompagniets produktioner i årenes løb. For at udforske sine andre kunstneriske interesser, startede han i 2019 på en bacheloruddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for Arkitektur. Samuel har undervist i ballet i mange år og elsker at se sine elever vinde tro på sig selv. Ved siden af sin undervisning holder han fortsat sit dansevirke i gang ved at koreografere og producere små danse- og musikforestillinger til Equinox Kammermusikfestival, og vil i den kommende sæson vende tilbage til Det Kongelige Teater som koreografassistent på en ny produktion.

HELGA BACH-MORTENSEN

UNDERVISER

Helga er uddannet fra Det Kongelige Teaters balletskole, hvor hun startede da hun var syv år. Her brugte hun de næste 13 år som elev og senere aspirant, hvorefter hun blev ansat i Det Kongelige Teaters Balletkompagni i 2018. I ambitionen om at forfølge og udfordre flere aspekter af kunsten og dansen, sagde Helga farvel til Det Kongelige Teater og er startet på Copenhagen Contemporary Dance Schools post- graduate programme, hvor hun går indtil sommer. Dans har været givende for Helga i alle aspekter af livet, og det ønsker hun at give videre i sin undervisning.

MAJA PILIPCZUK

UNDERVISER

Som barn dansede Maja på Det Kongelige Teater og hun er uddannet fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance i London. Med en baggrund hos Heidi Duckler Dance Theatre, LA, og Dansekompagniet UDK har Maja indgående kendskab med internationale produktioner og har medvirket i adskillige forestillinger med flere solopartier. Ud over sceneerfaring har Maja en solid erfaring i undervisning af både børn og voksne på alle niveauer i ballet og moderne dans. Hun er ivrig efter at give sin passion videre og elsker at undervise med fokus på indlevelse i musikken samt på evnen til at give sig helt hen til dansen.

CAMILLA RAFN-LARSEN

UNDERVISER

Camillas første møde med balletten var, da hun startede hos Balletkompagniet som bare fire-årig, og siden da har hun ikke kunne undvære den. I mere end fem år har Camilla fungeret som hjælpelærer hos Balletkompagniet, og har siden fået sine egne hold. Hun har altid sat en ære i at videregive sin kunnen til balletskolens yngste elever, og hun har fokus på succesoplevelsen og at det skal være sjovt at danse ballet. Camilla er en sød, engageret og dygtig underviser.

ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE

JOSEPHINE BERGGREEN

UNDERVISER

Josephine Berggreen er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun blev ansat i Den Kongelige Danske Ballet i 2010 og har danset både små og store partier i ballettens repetoire gennem årene. Efter 16 års daglig gang på Det Kongelige Teater valgte hun i sommeren 2016 at stoppe som professionel danser for at udforske andre veje i livet. Ballet og scenekunst har en speciel plads i Josephines hjerte, og hun har i sin undervisning særligt fokus på kærligheden til dansen og ballet som udtryksform ved siden af teknikken. Josephine læser på medicinstudiet ved siden af sin undervisning.

ELLEN GRANDT

UNDERVISER

Ellen har fået balletten ind med modermælken, da hendes mor underviste. Hun begyndte ballettræningen, da hun var syv år og medvirkede i flere forestillinger på Det Kongelige Teater. Som 15-årig blev Ellen optaget på Marie Brolin Tanis danseskole og flyttede til Aarhus. Her trænede hun desuden på Jysk Balletakademi og medvirkede i flere musicals på Aarhus Musikhus. Siden har hun danset mange forskellige stilarter, men ballettens teknik, kultur og disciplin har altid været hendes fundament. Som underviser er Ellen passioneret omkring at udvikle styrke, ynde og koncentration hos sine elever.

JULIE WEBERG RAHBEK

UNDERVISER

Julie blev forelsket i klassisk ballet allerede som 5-årig, hvor hun startede på Ellen Østerbys balletskole i Viborg. Siden da har ballet været en fast del af hendes hverdag, i de seneste fem år også som hjælpelærer for både børn og voksne begyndere. I december flyttede hun til København for at arbejde som radiovært på NOVA, men hun kunne ikke undvære hverken balletten eller arbejdet med børnene, og hun blev derfor hurtigt en del af Balletkompagniet. Julie har en fin evne til at træde i karakter samtidig med at være sprudlende og munter i sin undervisning.

KRISTINE DREWSEN

UNDERVISER

Kristine startede på Det Kongelige Teaters Balletskole som syv-årig og rejste efter otte år til Hamborg, hvor hun færdiggjorde sin uddannelse hos Ballettschule des Hamburgischer Balletts John Neumeier. Hun blev som 18-årig ansat i Den Kongelige Ballet i København og har medvirket i adskillige forestillinger. Senere blev Kristine ansat som korpsdanser og har indtil 2016 danset små og store partier i ballettens repertoire. Kristine elsker at nørde med bevægelse og dans, og udover at undervise i ballet, arbejder Kristine også som certificeret Pilatesinstruktør.

EA THULIN HARTMANN

UNDERVISER

Kombinationen af fysisk træning og elegance var blandt andet det, der fik Ea til at elske balletten, da hun startede hos Balletkompagniet i 2013. Hun dansede sideløbende andre forskellige stilarter og dyrkede springgymnastik, men det blev balletten, der skulle fylde mest. Ea har siden været hjælpelærer hos Balletkompagniet i fem år, og hun underviser nu selv. Hun elsker at kunne lære fra sig og dele ud af sin erfaring og glæde ved balletten til de børn, hun underviser.

PATRICIA PATELL

UNDERVISER

Patricia har danset ballet hos Balletkompagniet siden 2015. Meget hurtigt blev hun hjælpelærer, hun har haft mange solistroller, og i starten af 2018 medvirkede hun i TV-programmet “Danmark har talent”, hvor hun og to andre af Balletkompagniets dansere gik videre. For Patricia er dans og ballet det bedste i hele verden og en kunst, som gør det at formidle følelser og udtryk helt fantastisk. Patricia er under uddannelse på Sceneindgangen, og hun håber på at kunne videregive sin danseglæde, når hun ved siden af vil undervise på Balletkompagniet.

MICHAEL HAMMERBO

UNDERVISER

Michael har danset, siden han var helt lille. Han har stiftet bekendtskab med mange forskellige stilarter som hip hop, moderne og ballet, og han har siden 2010 danset i et balletkompagni. Michael uddannede sig på Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo i 2016 og har udviklet sin tekniske og anatomiske forståelse for dansen og kroppen herved. Han underviser både små og store – begyndere såvel som professionelle.

NANNA VENDELBO

UNDERVISER

Som fire-årig fik Nanna interesse for at danse, og siden har hun ikke kunne slippe det. Hun startede på Balletkompagniet i 2016, og hurtigt blev ballet en stor del af hverdagen. Det var derfor også helt naturligt, at Nanna samme år blev en del af hjælpelærer-teamet hos Balletkompagniet, ligesom hun nu som underviser giver sin egen danseglæde videre. Nanna har en særlig evne til at føre børn sikkert og trygt ind i ballettens verden samtidig med, at hun besidder en naturligt autoritet overfor børnene.

KIRSTINE BRANDT

UNDERVISER

Kirstine startede med at danse klassisk ballet, da hun var bare seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole og hun har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Kirstine har siden hun var 18 år gået på både Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

KAROLINE GAMMELGAARD JENSEN

UNDERVISER

Karoline startede med at danse ballet på Balletskolen i Holstebro i 2008. Fra 2011 gik hun på Det Kongelige Teaters balletskole, og er nu uddannet derfra. Derudover er Karoline uddannet fra Copenhagen Contemporary Dance School i 2018, og hun har undervist og ført eleverne fra Det Kongelige Teaters sattelitcenter i Aalborg til deres balleteksamen i 2019. Ved siden af balletundervisningen, underviser Karoline yderligere i moderne dans, og så går hun på Skuespillerakademiet.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}