Helle Keis
balletskoleleder og ejer af Balletkompagniet

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

Johanne Høy
Underviser

Johanne har danset på Det Kongelige Teater fra hun gik i 3. til 9. klasse, hvorefter hun dansede på John Neumeiers Balletskole i Hamburg. Johanne har medvirket i mange forstillinger på Det Kongelige Teater, og hun har været en del af Kompagni B under Det Kongelige Teater, hvor de unge dansere rejser rundt i landet for at undervise skolebørn og laver deres egne forestillinger. Johanne stiftede derfor i en ung alder bekendtskab med at undervise, og elsker at lære fra sig til Balletkompagniets elever.

Julie Valentin
Underviser

Julie har en solid balletbaggrund med hele 20 år på Det Kongelige Teater. Hun er pensioneret fra teatret og har nu lagt sin lid til undervisning hos Balletkompagniet. Julie har stor erfaring med en masse repertoire, Bournonville og meget, meget andet, og så er hun en yderst vellidt og dygtig underviser.

Amalie Peronard
Underviser

Amalie har danset fra hun var fire år gammel. Hun startede til ballet på privat balletskole, da hun var syv år. Amalie er uddannet fra “International Dance Academy Copenhagen/Hollywood” og har senere taget uddannelsen på “Copenhagen Contemporary Dance School”. Hun tager mindst én gang om året til Los Angeles på Millenium Dance Complex og henter international inspiration med hjem. Amalie har undervist på balletkompagniet siden 2014.

Henriette Lange
Underviser

Henriette har arbejdet med mange forskellige stilarter, men det var bl.a. balletten, som vandt hendes hjerte. Hun er uddannet i Barcelona ved CMD’H i ballet og modern dance og har modtaget træning og taget kurser ved bla. Danza Contemporanea de Cuba og La Companyia Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya. Henriette har undervist i ballet og moderne dans i både ind- og udland. I dag underviser hun børn og voksne i ballet, contemporary dance og improvisation.

Juliette Schaufuss
Underviser

Juliette har danset fra barnsben på Det Kongelige Teaters Balletskole. Siden har hun uddannet sig inden for både ballet, moderne og jazz og har undervist utallige af balletklasser både for børn, unge og voksne. Juliette danser fast et par måneder om året i Los Angeles og tager en masse spændende inspiration med sig hjem.

Dana Elisabeth Wilderspin
underviser

Dana har danset hele sit barndoms- og voksenliv på Det Kongelige Teaters Balletskole, og har de sidste seks år fokuseret på at videregive sine færdigheder gennem undervisning. Hun er en fantastisk dygtig underviser og utrolig sød. Dana læser Fødevarer og Ernæring ved siden af at være underviser hos Balletkompagniet.

Michael Hammerbo
Underviser

Michael har danset, siden han var helt lille. Han har stiftet bekendtskab med mange stilarter som hip hop, moderne og ballet, og har siden 2010 danset i et balletkompagni. Michael uddannede sig på Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo i 2016 og har udviklet sin tekniske og anatomiske forståelse for dansen og kroppen herved. Han underviser både små og store – begyndere såvel som professionelle.

Kirstine Brandt
Underviser

Kirstine startede med at danse klassisk ballet da hun var seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kgl. Teaters Balletskole og har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Hun har siden hun var 18 gået på Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

Patricia Patell
Underviser

Patricia har danset ballet hos Balletkompagniet siden 2015. Meget hurtigt blev hun hjælpelærer, hun har haft mange solistroller, og i starten af 2018 medvirkede hun i TV-programmet “Danmark har talent”, hvor hun og to andre af Balletkompagniets dansere gik videre. For Patricia er dans og ballet det bedste i hele verden og en kunst, som gør det at formidle følelser og udtryk helt fantastisk. Patricia er under uddannelse på Sceneindgangen, og hun håber på at kunne videregive sin danseglæde, når hun ved siden af vil undervise på Balletkompagniet.

 

Ida Lodsgaard
Underviser

Ida startede som tre-årig med at danse klassisk ballet hos Søstrene Johnsens Balletskole, som senere hen blev overtaget af Helle Keis og omdannet til Balletkompagniet. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på diverse hold hos Balletkompagniet, og i januar 2015 blev Ida selv underviser på balletskolen. Ida læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af balletundervisningen.

Laura Sofie Worm
Underviser

Laura har danset ballet siden hun var fire år gammel, og balletten har altid været en naturlig del af hendes hverdag og liv. Med tolv år hos Balletkompagniet og fire som hjælpelærer har hun god erfaring med undervisning, og hun formår at holde styr på tropperne samtidig med, at hun skaber en god stemning på holdene. Laura besidder en kæmpe danseglæde, og den smitter af på vores elever.

Camilla Rafn-Larsen
Underviser

Camillas første møde med balletten var, da hun startede hos Balletkompagniet som fire-årig, og siden da har hun ikke kunne undvære den. Siden 2013 har Camilla været hjælpelærer, og hun har altid sat en ære i at videregive sin kunnen til balletskolens yngste elever. Hun har fokus på succesoplevelsen og at det skal være sjovt at danse ballet. Camilla er en sød, engageret og dygtig underviser.

Amalie Kandel Damgaard
Underviser

Amalie har danset ballet, siden hun var seks år og har været balletelev på Det Kongelige Teaters Balletskole i 10 år. Amalie har gennem sin balletkarriere danset en række spændende børneroller i forskellige forestillinger, undervist og turneret rundt i verden og har på den baggrund lært, at man kan række ud til andre mennesker på et dybt plan uden at behøve ord. Hendes mål er at videregive den samme glæde for balletten til sine elever, som hun selv besidder.

Julie Weberg Rahbek
Underviser

Julie blev forelsket i klassisk ballet allerede som 5-årig, hvor hun startede på Ellen Østerbys balletskole i Viborg. Siden da har ballet været en fast del af hendes hverdag, i de seneste fem år også som hjælpelærer for både børn og voksne begyndere. I december flyttede hun til København for at arbejde som radiovært på NOVA, men hun kunne ikke undvære hverken balletten eller arbejdet med børnene, og hun blev derfor hurtigt en del af Balletkompagniet. Julie har en fin evne til at træde i karakter samtidig med at være sprudlende og munter i sin undervisning.

ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE

 

Tiffany Sztuk
Underviser

Tiffany er uddannet fra Svenske Balletskolen i Malmø og tidligere danser i Peter Schaufuss Balletten – og derudover har hun stor undervisningserfaring. Hun er en eftertragtet underviser, og Balletkompagniet er glade for at have hende med ombord. Tiffany læser, ved siden af undervisningen, til kemiingeniør.

Kristine Drewsen
Underviser

Kristine startede på Det Kongelige Teaters Balletskole som syv-årig og rejste efter otte år til Hamborg, hvor hun færdiggjorde sin uddannelse hos Ballettschule des Hamburgischer Balletts John Neumeier. Hun blev som 18-årig ansat i Den Kongelige Ballet i København og har medvirket i adskillige forestillinger. Senere blev Kristine ansat som korpsdanser og har indtil 2016 danset små og store partier i ballettens repertoire. Kristine elsker at nørde med bevægelse og dans, og udover at undervise i ballet, arbejder Kristine også som certificeret Pilatesinstruktør.

Line Grastveit Rosenkvist
Underviser

Line har siden hun var seks år gammel trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole, først i Holstebro og efterfølgende på Kgs. Nytorv. Som ung danser var hun lærling hos Peter Schaufuss Balletten og fungerede i den periode som korpsdanser ved kompagniet. Line har også en skuespilleruddannelse med i bagagen. Hun gik nemlig på Teaterskolen Move’n Act i Århus i 2011. Ud over at undervise studerer Line Cand.Merc.(Kom.), en kandidat i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på CBS.

Sarah Jane Kok
Underviser

Sarah har danset ballet i 10 år. Hun startede som hjælpelærer til vores yngste elever, og er blevet så dygtig, at det var helt naturligt at hun skulle have sine egne hold. Sarah er en meget sød og pædagogisk underviser, som går op i at børnene har det sjovt, mens de lærer ballettens teknik.

Helga Bach-Mortensen
Underviser

Helga er uddannet fra Det Kongelige Teaters balletskole, hvor hun startede da hun var syv år. Her brugte hun de næste 13 år som elev og senere aspirant, hvorefter hun blev ansat i Det Kongelige Teaters Balletkompagni i 2018. Helga har i løbet af årene været med i mange forestillinger og turnéer rundt omkring i verden. I ambitionen om at forfølge og udfordre flere aspekter af kunsten og dansen, sagde Helga farvel til Det Kongelige Teater og er startet på Copenhagen Contemporary Dance Schools post- graduate programme, hvor hun går indtil sommer. Dans har været givende for Helga i alle aspekter af livet, og det ønsker hun at give videre i sin undervisning.

 

Helena Olsen
Underviser

Helena startede med at danse som helt lille og har fået afprøvet en masse stilarter indenfor dans. Balletten vandt dog i sidste ende, og hun har været en del af Balletkompagniet siden 2012. Her igennem har Helena fået stor erfaring med at optræde, og i 2017 deltog hun sammen med to andre fra Balletkompagniet i TV-talentshowet “Danmark har talent”. Som hjælpelærer hos Balletkompagniet igennem flere år er det helt naturligt, at Helena nu er underviser her, hvor hun giver sin danseglæde og balleterfaring videre. 

Josephine Berggreen
Underviser

Josephine Berggreen er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun blev ansat i Den Kongelige Danske Ballet i 2010 og har danset både små og store partier i ballettens repetoire gennem årene. Efter 16 års daglig gang på Det Kongelige Teater valgte hun i sommeren 2016 at stoppe som professionel danser for at udforske andre veje i livet. Hun drømmer om at blive læge og læser på medicinstudiet ved siden af sin undervisning. Ballet og scenekunst har en speciel plads i Josephines hjerte, og hun har i sin undervisning særligt fokus på kærligheden til dansen og ballet som udtryksform ved siden af teknikken.