Helle Keis
balletskoleleder og ejer af Balletkompagniet

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

Pi Svenstrup
Underviser og daglig leder af Balletkompagniet Hørsholm og pejsegaarden

Pi har danset ballet siden hun var tre år gammel og har sin solide balleterfaring fra Det Kongelige Teater samt private balletskoler i både Købehavn og Los Angeles. Pi har undervist fuld tid i mere end 10 år og brænder virkelig for det. Hun har stort fokus på at læring skal være udfordrende og sjovt på samme tid. Særligt hos de mindste elever er fokus på læring gennem leg. Udover at undervise fungerer Pi også som daglig leder af Balletkompagniets afdeling i Hørsholm. 

Dana Elisabeth Wilderspin
Underviser og mentor

Dana er en dygtig og pædagogisk underviser med ansvar for det mentorforløb, som vores nye undervisere støttes med gennem deres første undervisningsår. Hun fungerer som konsulent, som underviserne kan sparre med og få gode tips fra løbende i sæsonen. Derfor kan man ind imellem opleve hende overvære undervisning i vores studier. Dana afholder ligeledes kurser med særligt fokus på formidling af trin til børn og voksne. Hendes dansebaggrund er fra Det Kongelige Teaters Balletskole, hvor hun tilbragte hele sit børne- og ungdomsliv. Hun har undervist i ballet siden 2008, og siden 2013 hos Balletkompagniet. 

Johanne Høy
Underviser

Johanne har danset på Det Kongelige Teater fra 3.-9. klasse og herefter på John Neumeiers Balletskole i Hamburg. Johanne har medvirket i mange forstillinger på Det Kongelige Teater, og hun har været en del af Kompagni B, hvor de unge dansere rejser rundt i landet for at undervise skolebørn. Johanne stiftede derfor i en ung alder bekendtskab med at undervise og har nu en solid erfaring med at undervise elever i alle aldersgrupper. Derudover har Johanne både fungeret som projektleder hos Balletkompagniet og som konstitueret leder, mens Helle Keis var på barsel. Ved siden af undervisningen studerer Johanne erhvervsøkonomi og projektledelse på CBS. 

Julie Valentin
Underviser

Julie har en solid balletbaggrund med hele 20 år på Det Kongelige Teater. Hun er pensioneret fra teatret og har nu gennem flere år lagt sin lid til undervisning hos Balletkompagniet. Julie har stor erfaring med en masse repertoire, Bournonville og meget, meget andet, og så er hun en yderst vellidt og dygtig underviser.

Amalie Peronard
Underviser

Amalie har danset fra hun var fire år gammel. Hun startede til ballet på privat balletskole, da hun var syv år. Amalie er uddannet fra “International Dance Academy Copenhagen/Hollywood” og har senere taget uddannelsen på “Copenhagen Contemporary Dance School”. Hun tager mindst én gang om året til Los Angeles på Millenium Dance Complex og henter international inspiration med hjem. Amalie har undervist på balletkompagniet siden 2014.

Henriette Lange
Underviser

Henriette har arbejdet med mange forskellige stilarter, men det var bl.a. balletten, som vandt hendes hjerte. Hun er uddannet i Barcelona ved CMD’H i ballet og modern dance og har modtaget træning og taget kurser ved bla. Danza Contemporanea de Cuba og La Companyia Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya. Henriette har undervist i ballet og moderne dans i både ind- og udland. I dag underviser hun børn og voksne i ballet, contemporary dance og improvisation.

Juliette Schaufuss
Underviser

Juliette er ballet-uddannet fra 10 år på Det Kongelige Teater samt Hamborg-balletten i Tyskland og har ligeledes en international danseuddannelse i bagagen. Hun har medvirket i flere store opsætninger, bl.a. som Clara i Nøddeknækkeren på Gamle Scene. Siden har hun uddannet sig bl.a. indenfor ballet, contemporary og jazz, og så har hun undervist utallige klasser for både børn, unge og voksne på alle niveauer. Juliette ønsker at viderebringe sin kærlighed til dans, musik og bevægelse – og det kan vores elever sagtens mærke. 

Ida Lodsgaard
Underviser

Ida startede som tre-årig med at danse klassisk ballet hos Søstrene Johnsens Balletskole, som senere blev overtaget af Helle Keis og omdannet til Balletkompagniet. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på flere hold, og i januar 2015 blev Ida helt naturligt selv underviser på balletskolen. Ida har derfor mange års erfaring med undervisning og besidder en stor danseglæde, som hun forsøger at videregive i sin undervisning til både børn, unge og voksne. Ida læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af balletundervisningen.

Patricia Patell
Underviser

Patricia har danset ballet hos Balletkompagniet siden 2015. Meget hurtigt blev hun hjælpelærer, hun har haft mange solistroller, og i starten af 2018 medvirkede hun i TV-programmet “Danmark har talent”, hvor hun og to andre af Balletkompagniets dansere gik videre. For Patricia er dans og ballet det bedste i hele verden og en kunst, som gør det at formidle følelser og udtryk helt fantastisk. Patricia er under uddannelse på Sceneindgangen, og hun håber på at kunne videregive sin danseglæde, når hun ved siden af vil undervise på Balletkompagniet.

 

Camilla Rafn-Larsen
Underviser

Camillas første møde med balletten var, da hun startede hos Balletkompagniet som bare fire-årig, og siden da har hun ikke kunne undvære den. I mere end fem år har Camilla fungeret som hjælpelærer hos Balletkompagniet, og har siden fået sine egne hold. Hun har altid sat en ære i at videregive sin kunnen til balletskolens yngste elever, og hun har fokus på succesoplevelsen og at det skal være sjovt at danse ballet. Camilla er en sød, engageret og dygtig underviser.

Laura Sofie Worm
Underviser

Laura har danset ballet siden hun var fire år gammel, og balletten har altid været en naturlig del af hendes hverdag og liv. I tolv år har hun danset hos Balletkompagniet, og i fire af dem har hun fungeret som hjælpelærer. Laura har derfor god erfaring med at undervise og hun formår at holde styr på tropperne samtidig med, at hun skaber en god stemning på holdene. Laura besidder en kæmpe danseglæde, og den smitter af på vores elever.

Amalie Kandel Damgaard
Underviser

Amalie har danset ballet, siden hun var seks år og har været balletelev på Det Kongelige Teaters Balletskole i 10 år. Amalie har gennem sin balletkarriere danset en række spændende børneroller i forskellige forestillinger, undervist og turneret rundt i verden og har på den baggrund lært, at man kan række ud til andre mennesker på et dybt plan uden at behøve ord. Hendes mål er at videregive den samme glæde for balletten til sine elever, som hun selv besidder.

Julie Weberg Rahbek
Underviser

Julie blev forelsket i klassisk ballet allerede som 5-årig, hvor hun startede på Ellen Østerbys balletskole i Viborg. Siden da har ballet været en fast del af hendes hverdag, i de seneste fem år også som hjælpelærer for både børn og voksne begyndere. I december flyttede hun til København for at arbejde som radiovært på NOVA, men hun kunne ikke undvære hverken balletten eller arbejdet med børnene, og hun blev derfor hurtigt en del af Balletkompagniet. Julie har en fin evne til at træde i karakter samtidig med at være sprudlende og munter i sin undervisning.

Ellen Grandt
Underviser

Ellen har fået balletten ind på modermælken, da hendes mor underviste. Hun begyndte ballettræningen, da hun var syv år og medvirkede i flere forestillinger på Det Kongelige Teater. Som 15-årig blev Ellen optaget på Marie Brolin Tanis danseskole og flyttede til Aarhus. Her trænede hun desuden på Jysk Balletakademi og medvirkede i flere musicals på Aarhus Musikhus. Siden har hun danset mange forskellige stilarter, men ballettens teknik, kultur og disciplin har altid været hendes fundament. Som underviser er Ellen passioneret omkring at udvikle styrke, ynde og koncentration hos sine elever.

Helena Olsen
Underviser

Helena startede med at danse som helt lille og har fået afprøvet en masse stilarter indenfor dans. Balletten vandt dog i sidste ende, og hun har været en del af Balletkompagniet siden 2012. Her igennem har Helena fået stor erfaring med at optræde, og i 2017 deltog hun sammen med to andre fra Balletkompagniet i TV-talentshowet “Danmark har talent”. Som hjælpelærer hos Balletkompagniet igennem flere år er det helt naturligt, at Helena nu er underviser her, hvor hun giver sin danseglæde og balleterfaring videre. 

Natasja Kunde
Underviser

Natasja har haft kærlighed for ballet og dans, siden hun var fire år gammel. Hun har gået på Det Kongelige Teaters balletskole i syv år, hvorefter hun har danset på eliteplan i Tivoli. Natasja har optrådt i en række af forestillinger på Det Kongelige Teater, Pantomimen i Tivoli og flere steder både i ind- og udland. Natasja har bl.a. deltaget i en stor international balletkonkurrence, YAGP, i Paris i 2017. For Natasja er dansen ikke kun motion, men også en glæde, et fællesskab og en personlig udfoldelse, som hun beundrer at se hos sine elever.
 

Sofie Kasten
Underviser

Siden 2008 har Sofie danset fast hos Balletkompagniet. Hun har optrådt i et hav af forestillinger, fungeret som hjælpelærer i mange år, og underviser nu, helt naturligt, sine egne hold på balletskolen. Ifølge Sofie har balletten givet hende livsglæde, lært hende at tage ansvar, at stå på en scene og indgå i et fællesskab. Alt det vil hun gerne give videre til sine elever, ligesom at Sofie går meget op i, at det skal være sjovt at lære ballet og rart og trygt at komme til hendes undervisning. 

Ea Thulin Hartmann
Underviser

Kombinationen af fysisk træning og elegance var blandt andet det, der fik Ea til at elske balletten, da hun startede hos Balletkompagniet i 2013. Hun dansede sideløbende andre forskellige stilarter og dyrkede springgymnastik, men det blev balletten, der skulle fylde mest. Ea har siden været hjælpelærer hos Balletkompagniet i fem år, og hun underviser nu selv. Hun elsker at kunne lære fra sig og dele ud af sin erfaring og glæde ved balletten til de børn, hun underviser. 

 

ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE

 

Josephine Berggreen
Underviser

Josephine Berggreen er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun blev ansat i Den Kongelige Danske Ballet i 2010 og har danset både små og store partier i ballettens repetoire gennem årene. Efter 16 års daglig gang på Det Kongelige Teater valgte hun i sommeren 2016 at stoppe som professionel danser for at udforske andre veje i livet. Ballet og scenekunst har en speciel plads i Josephines hjerte, og hun har i sin undervisning særligt fokus på kærligheden til dansen og ballet som udtryksform ved siden af teknikken. Josephine læser på medicinstudiet ved siden af sin undervisning. 

Michael Hammerbo
Underviser

Michael har danset, siden han var helt lille. Han har stiftet bekendtskab med mange stilarter som hip hop, moderne og ballet, og har siden 2010 danset i et balletkompagni. Michael uddannede sig på Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo i 2016 og har udviklet sin tekniske og anatomiske forståelse for dansen og kroppen herved. Han underviser både små og store – begyndere såvel som professionelle.

Kirstine Brandt
Underviser

Kirstine startede med at danse klassisk ballet da hun var bare seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole og hun har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Kirstine har siden hun var 18 år gået på både Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

Helga Bach-Mortensen
Underviser

Helga er uddannet fra Det Kongelige Teaters balletskole, hvor hun startede da hun var syv år. Her brugte hun de næste 13 år som elev og senere aspirant, hvorefter hun blev ansat i Det Kongelige Teaters Balletkompagni i 2018. I ambitionen om at forfølge og udfordre flere aspekter af kunsten og dansen, sagde Helga farvel til Det Kongelige Teater og er startet på Copenhagen Contemporary Dance Schools post- graduate programme, hvor hun går indtil sommer. Dans har været givende for Helga i alle aspekter af livet, og det ønsker hun at give videre i sin undervisning.

 

Nanna Vendelbo
Underviser

Som fire-årig fik Nanna interesse for at danse, og siden har hun ikke kunne slippe det. Hun startede på Balletkompagniet i 2016, og hurtigt blev ballet en stor del af hverdagen. Det var derfor også helt naturligt, at Nanna samme år blev en del af hjælpelærer-teamet hos Balletkompagniet, ligesom hun nu som underviser giver sin egen danseglæde videre. Nanna har en særlig evne til at føre børn sikkert og trygt ind i ballettens verden samtidig med, at hun besidder en naturligt autoritet overfor børnene. 

Kristine Drewsen
Underviser

Kristine startede på Det Kongelige Teaters Balletskole som syv-årig og rejste efter otte år til Hamborg, hvor hun færdiggjorde sin uddannelse hos Ballettschule des Hamburgischer Balletts John Neumeier. Hun blev som 18-årig ansat i Den Kongelige Ballet i København og har medvirket i adskillige forestillinger. Senere blev Kristine ansat som korpsdanser og har indtil 2016 danset små og store partier i ballettens repertoire. Kristine elsker at nørde med bevægelse og dans, og udover at undervise i ballet, arbejder Kristine også som certificeret Pilatesinstruktør.

Karoline Gammelgaard Jensen
Underviser

Karoline startede med at danse ballet på Balletskolen i Holstebro i 2008. Fra 2011 gik hun på Det Kongelige Teaters balletskole, og er nu uddannet derfra. Derudover er Karoline uddannet fra Copenhagen Contemporary Dance School i 2018, og hun har undervist og ført eleverne fra Det Kongelige Teaters sattelitcenter i Aalborg til deres balleteksamen i 2019. Ved siden af balletundervisningen, underviser Karoline yderligere i moderne dans, og så går hun på Skuespillerakademiet.