UNDERVISERE

BALLETKOMPAGNIET

HELLE KEIS

BALLETSKOLELEDER OG EJER AF BALLETKOMPAGNIET

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

JOHANNE HØY

UNDERVISER OG PROJEKTLEDER

Udover at undervise fungerer Johanne som projektleder hos Balletkompagniet, hvor hun blandt andet planlægger de årlige forestillinger. Johanne har en bachelorgrad i erhvervsøkonomi og projektledelse fra CBS. Johanne har danset på Det Kongelige Teater fra 3.-9. klasse og herefter på John Neumeiers Balletskole i Hamburg. Hun har medvirket i mange forstillinger på Det Kongelige Teater og var en del af Kompagni B, der rejser rundt i landet for at undervise skolebørn. Johanne stiftede derfor i en ung alder bekendtskab med at undervise og har nu solid erfaring med at undervise elever i alle aldersgrupper efter at have undervist hos Balletkompagniet siden 2013.

JULIETTE SCHAUFUSS

UNDERVISER

Juliette er uddannet fra Det Kongelige Teaters Balletskole samt Hamborg-balletten v/ John Neumeier. Hun har medvirket i mange store opsætninger på diverse teatre, bl.a. som Clara i “Nøddeknækkeren” på Gamle Scene og senest som Liesl von Trapp i “The Sound of Music” på Amfiteater Hedeland. Hun har været medlem af Kompagni B, der udover at optræde, rejste landet rundt for at undervise skolebørn. Juliette underviser fuldtid på sin 8. sæson og ønsker at viderebringe sin kærlighed til dans, musik og skuespil – og det kan vores elever sagtens mærke.

AMALIE PERONARD

UNDERVISER

Amalie har danset fra hun var fire år gammel. Hun startede til ballet på privat balletskole, da hun var syv år. Amalie er uddannet fra “International Dance Academy Copenhagen/Hollywood” og har senere taget uddannelsen på “Copenhagen Contemporary Dance School”. Hun tager mindst én gang om året til Los Angeles på Millenium Dance Complex og henter international inspiration med hjem. Amalie har undervist på balletkompagniet siden 2014.

NAHIA GIL

UNDERVISER

Nahia er uddannet balletdanser fra English National Ballet School i London. Efter endt uddannelse har hun været tilknyttet forskellige balletkompagnier såsom English National Ballet, Arena di Verona, Ballet Ireland. Et af højdepunkterne i hendes karriere er hendes medvirken i Svanesøen hos English National Ballet ved Royal Albert Hall. Nahia har desuden rig erfaring som underviser. Siden hun var lille, har hun undervist på hendes mors balletskole I Spanien. Lysten til at undervise voksede, da Nahia kom til London, hvor hun underviste sideløbende med sin balletkarriere. Nahia er begejstret over at være en del af Balletkompagniet, hvor hun glæder sig til at dele ud af hendes forkærlighed for balletten.

IDA LODSGAARD


UNDERVISER

Ida startede som tre-årig med at danse klassisk ballet hos Søstrene Johnsens Balletskole, som senere blev overtaget af Helle Keis og omdannet til Balletkompagniet. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på flere hold, og i januar 2015 blev Ida helt naturligt selv underviser på balletskolen. Ida har derfor mange års erfaring med undervisning og besidder en stor danseglæde, som hun forsøger at videregive i sin undervisning til både børn, unge og voksne. Ida læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af balletundervisningen.

HENRIETTE LANGE

UNDERVISER

Henriette er uddannet i Spanien og har en bachelor i ballet og moderne dans, med efterfølgende specialisering i contemporary dans. Hun gennemførte sin praktik i Danmark ved Dansk Danseteater. Hun har modtaget træning og taget kurser forskellige steder ved blandt andet “Danza Contemporanea de Cuba” og “La Companyia Juvenil de Ballet Clàssic de Catalunya”. Senest har hun certificeret sig som underviser i Progressing Ballet Technique. Henriette søger løbende inspiration og videreuddannelse via kurser og workshops herhjemme såvel som i udlandet. Hun har arbejdet som freelance danser og underviser stadig forskellige steder i verden. I dag underviser hun både børn og voksne i ballet, moderne dans og improvisation.

LAURA SOFIE WORM

UNDERVISER

Laura har danset ballet siden hun var fire år gammel, og balletten har altid været en naturlig del af hendes hverdag og liv. I tolv år har hun danset hos Balletkompagniet, og i fire af dem har hun fungeret som hjælpelærer. Laura har derfor god erfaring med at undervise og hun formår at holde styr på tropperne samtidig med, at hun skaber en god stemning på holdene. Laura besidder en kæmpe danseglæde, og den smitter af på vores elever.

EVA DREWS BLOCH

UNDERVISER

Eva har danset ballet siden hun var tre år gammel, og hun har været balletelev og aspirant på Det Kongelige Teater i ni år. Eva har gennem sine år hos teatret rejst rundt i landet for at optræde samt undervise børn, og hun har været i Kina for at opsætte en forestilling for børn i samarbejde med Beijing Dance Academy. Via hendes stilling som aspirant hos Det Kongelige Teater, har Eva også deltaget i forskellige sommerskoler bl.a. Royal Ballet, Pacific Northwest Ballet og Det Kongelige Teaters sommerskoler. For Eva er ballet ikke bare en dans, men en kunst, som ikke mindst rører hende selv, men også noget der kan røre et publikum.

MARIA CARACASSIS MEYER

UNDERVISER

Maria har altid beundret ballet som kunstart og startede selv som elev på Det Kongelige Teater som 8-årig. Her dansede hun professionelt i otte år og har optrådt i mange forestillinger på Det Kongelige Teaters scene, for eksempel i hovedrollen som Clara i juleballetten Nøddeknækkeren. Hendes passion for ballet er stor, og det vigtigste for Maria er at have det sjovt med at danse. Derfor elsker hun at se sine elever udfolde sig som dansere og dele danseglæden med dem.

CAMILLA RAFN-LARSEN

UNDERVISER

Camillas første møde med balletten var, da hun startede hos Balletkompagniet som bare fire-årig, og siden da har hun ikke kunne undvære den. I mere end fem år har Camilla fungeret som hjælpelærer hos Balletkompagniet, og har siden fået sine egne hold. Hun har altid sat en ære i at videregive sin kunnen til balletskolens yngste elever, og hun har fokus på succesoplevelsen og at det skal være sjovt at danse ballet. Camilla er en sød, engageret og dygtig underviser.

NATASJA KUNDE

UNDERVISER

Natasja har haft kærlighed for ballet og dans, siden hun var fire år gammel. Hun har gået på Det Kongelige Teaters balletskole i syv år, hvorefter hun har danset på eliteplan i Tivoli. Natasja har optrådt i en række af forestillinger på Det Kongelige Teater, Pantomimen i Tivoli og flere steder både i ind- og udland. Natasja har bl.a. deltaget i en stor international balletkonkurrence, YAGP, i Paris i 2017. For Natasja er dansen ikke kun motion, men også en glæde, et fællesskab og en personlig udfoldelse, som hun beundrer at se hos sine elever.

FREDERIKKE KASTEN

UNDERVISER

Frederikke har danset hos Balletkompagniet, siden hun var 2 år gammel, og danser også fortsat hos os ved siden af hendes undervisning. Hun har deltaget i både Juleforestillinger samt Diplomoverrækkelser, ofte som solist, siden hun begyndte hos os. Hun har desuden deltaget i utallige optrædener ”ude af huset”. Frederikke har sideløbende prøvet kræfter med cheerleading, akrobatik, gymnastik og moderne dans, men har altid haft balletten som sin foretrukne stilart. Ifølge Frederikke fungerer ballet som et fællesskab, hvor det kan være både svært og hårdt, men samtidig sjovt at lære nye trin og danse sammen. Et fællesskab hun glæder sig til at videregive til sine elever.

ELLEN GRANDT

UNDERVISER

Ellen har fået balletten ind med modermælken, da hendes mor underviste. Hun begyndte ballettræningen, da hun var syv år og medvirkede i flere forestillinger på Det Kongelige Teater. Som 15-årig blev Ellen optaget på Marie Brolin Tanis danseskole og flyttede til Aarhus. Her trænede hun desuden på Jysk Balletakademi og medvirkede i flere musicals på Aarhus Musikhus. Siden har hun danset mange forskellige stilarter, men ballettens teknik, kultur og disciplin har altid været hendes fundament. Som underviser er Ellen passioneret omkring at udvikle styrke, ynde og koncentration hos sine elever.

CLARA WÄRME OTTERSTRØM

UNDERVISER

Clara har danset ballet siden hun var tre år gammel. Hun er uddannet professionel moderne danser ved Iwanson International School of Contemporary Dance i München, hvor hun blev færdig i 2019. Clara har både medvirket i produktioner af internationale koreografer og i forestillinger i København. Bl.a. ”Udspring” på skuespilhuset i 2014, hvortil dokumentaren ”Dansedrømme” blev lavet til DR1. Clara har undervist mange aldersgrupper i flere forskellige dansestilarter. Hun lægger vægt på, at dansen skal give glæde til alle, men hun holder samtidig af at skabe et disciplineret program, som hjælper eleverne til at fokusere på musikalitet, dynamik og udstråling.

ELLEN BECKMANN KNUDSEN

UNDERVISER

Da Ellen første gang stiftede bekendtskab med ballet, var hun bare tre år gammel. Fra første balletklasse har hun elsket kunstarten og hun har i årenes løb eksperimenteret med flere forskellige stilarter indenfor dans, her i blandt contemporary og jazz. Ellen har i flere år været tilknyttet Balletkompagniet, både som elev, hjælpelærer og nu med egne ballethold. Det, som Ellen elsker allermest ved dansen, er, at det giver hende friheden til at udtrykke sig på en måde, som hun ellers ikke kan. Hun sætter pris på at videregive sin erfaring med ballet, og så går hun op i, at dansen skal bringe smil på læben hos både dansere og tilskuere.

MADELEINE BJØRNHOLT ANDERSEN

UNDERVISER

Madeleine har danset ballet siden hun var fire år gammel. Hun har danset på hhv. Therese Bøvings-, Tivoli- og Hellerup Klassiske Balletskole. Hun har medvirket i adskillige forestillinger, blandt andet flere Store Balletskoledage på Det Kongelige Teater og Tivoli balletskoledage i Tivolis Koncertsal, med både Therese Bøvings- og Tivoli Balletskole. Hun har hertil medvirket i flere professionelle forestillinger på Pantomimeteatret i Tivoli og i Tim Rushtons “Den Røde Ballon” ved Dansk Danseteater i 2014. I 2018 blev Madeleine optaget på Tivoli Balletskoles 1-årige Pre-Professional Programme og har i sin tid på uddannelsen og Tivoli Balletskoles Summer Camps trænet sammen med Tivolis balletkompagni og modtaget undervisning fra verdensberømte undervisere. For Madeleine er det vigtigste, ved ballet, glæden ved dansen for den enkelte danser, da det ifølge hende er glæden hos den enkelte danser, der får danseren og dansen til at stråle.

LAURA HUSTED

UNDERVISER

Laura startede med at danse klassisk ballet som fireårig og blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole som seksårig. Det var her, at Laura for alvor udviklede sin store passion for dansen. Gennem sin tid som balletelev, har hun medvirket i en række forestillinger, her i blandt Nøddeknækkeren og Svanesøen. Hun har turneret rundt i verden, koreograferet og været medlem af Kompagni B, og i 2017 blev hun færdiguddannet balletdanser fra Det Kongelige Teater. For Laura er det et privilegium at kunne videregive sine erfaringer og den livsglæde, som dans kan give. Derfor er det også vigtigt for hende at skabe et rum, hvor eleverne har det sjovt og føler sig trygge, så de kan udfolde sig selv gennem dansen.

ALBA RINGKOW

UNDERVISER

Alba har danset klassisk ballet siden hun var 3 år gammel. Hun har deltaget ved mange forestillinger blandt andet ved Store balletskoledag på Det Kongelige Teater. De sidste 4 år har hun udover sin ballet træning også trænet moderne dans. Over de sidste par år har Alba været hjælpetræner og har her trænet klassisk ballet med børn og unge i forskellige aldersgrupper. Alba har derfor allerede rig erfaring med at træne børn i ballet og har stort fokus på at få skabt et trygt og rart rum for eleverne til undervisningen, så de kan udleve deres danseglæde

EMMA AMTOFT

UNDERVISER

Emma har danset hos Balletkompagniet siden 2010 og danser stadigvæk. Hun har været med i et utal af forestillinger ved Balletkompagniet, og har været hjælpelærer ved kompagniet siden 2015. For Emma er balletten en frihed i den ellers travle hverdag, og hun elsker at give glæden ved dans videre til andre elever hos Balletkompagniet.

HELENA OLSEN

UNDERVISER

Helena startede med at danse som helt lille og har fået afprøvet en masse stilarter indenfor dans igennem tiden. Balletten vandt dog i sidste ende, og hun har været en del af Balletkompagniet siden 2012. Her igennem har Helena fået stor erfaring med at optræde, og i 2017 deltog hun sammen med to andre fra Balletkompagniet i TV-talentshowet “Danmark har talent”. Som hjælpelærer hos Balletkompagniet igennem flere år er det helt naturligt, at Helena nu er underviser her, hvor hun giver sin danseglæde og balleterfaring videre til sine elever.

ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE

MALIN HØJEGAARD

UNDERVISER

Malin har siden hun var helt lille elsket alt, hvad der havde med dans og ballet at gøre. Hun har selv danset på henholdsvis Københavns Ballet Akademi og Tivolis Balletskole. Malin har optrådt i flere forestillinger på bl.a. Det Ny Teater, Pantomimen i Tivoli samt på Det Kongelige Teater. I sommeren 2020 blev Malin student fra Oure Kostgymnasium, hvor hun sideløbende med sin STX har tilegnet sig en dansegrunduddannelse. Malin ønsker at kunne skabe et sjovt og trygt læringsmiljø, hvor dansen fungerer som et frirum og hvor der er plads til at udfolde sig og udforske den kreative side.

SAMUEL SCOTT REES

UNDERVISER

Samuel blev uddannet balletdanser fra The Royal Ballet School i London. Han fik derefter kontrakt med Den Kongelige Danske Ballet og flyttede sit liv til København, hvor han dansede i næsten alle kompagniets produktioner i årenes løb. For at udforske sine andre kunstneriske interesser, startede han i 2019 på en bacheloruddannelse på Det Kongelige Danske Kunstakademis skole for Arkitektur. Samuel har undervist i ballet i mange år og elsker at se sine elever vinde tro på sig selv. Ved siden af sin undervisning holder han fortsat sit dansevirke i gang ved at koreografere og producere små danse- og musikforestillinger til Equinox Kammermusikfestival, og vil i den kommende sæson vende tilbage til Det Kongelige Teater som koreografassistent på en ny produktion.

EA THULIN HARTMANN

UNDERVISER

Kombinationen af fysisk træning og elegance var blandt andet det, der fik Ea til at elske balletten, da hun startede hos Balletkompagniet i 2013. Hun dansede sideløbende andre forskellige stilarter og dyrkede springgymnastik, men det blev balletten, der skulle fylde mest. Ea har siden været hjælpelærer hos Balletkompagniet i fem år, og hun underviser nu selv. Hun elsker at kunne lære fra sig og dele ud af sin erfaring og glæde ved balletten til de børn, hun underviser.

AMELIA TOBIN

UNDERVISER

Amelia var fire år, da hun første gang stiftede bekendtskab med ballet. Som niårig søgte hun ind på Det Kongelige Teater, og her har hun danset indtil sommeren 2019, hvor hun også blev uddannet balletdanser. I sin tid på teateret har Amelia medvirket i mange forestillinger, både i børneroller og voksenroller – senest i Etude og Alice i Eventyrland. Derudover har hun rejst meget med Kompagni B, og hun har været på sommerskoler flere steder i verden, herunder Royal Ballet School i London, Boston Ballet og Pacific Northwest Ballet i Seattle. Udover at dele sin danseglæde ud til sine elever hos Balletkompagniet studerer Amelia jura på Københavns Universitet

MAJA PILIPCZUK

UNDERVISER

Som barn dansede Maja på Det Kongelige Teater og hun er uddannet fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance i London. Med en baggrund hos Heidi Duckler Dance Theatre, LA, og Dansekompagniet UDK har Maja indgående kendskab med internationale produktioner og har medvirket i adskillige forestillinger med flere solopartier. Ud over sceneerfaring har Maja en solid erfaring i undervisning af både børn og voksne på alle niveauer i ballet og moderne dans. Hun er ivrig efter at give sin passion videre og elsker at undervise med fokus på indlevelse i musikken samt på evnen til at give sig helt hen til dansen.

NANNA VENDELBO

UNDERVISER

Som fire-årig fik Nanna interesse for at danse, og siden har hun ikke kunne slippe det. Hun startede på Balletkompagniet i 2016, og hurtigt blev ballet en stor del af hverdagen. Det var derfor også helt naturligt, at Nanna samme år blev en del af hjælpelærer-teamet hos Balletkompagniet, ligesom hun nu som underviser giver sin egen danseglæde videre. Nanna har en særlig evne til at føre børn sikkert og trygt ind i ballettens verden samtidig med, at hun besidder en naturligt autoritet overfor børnene.

MICHAEL HAMMERBO

UNDERVISER

Michael har danset, siden han var helt lille. Han har stiftet bekendtskab med mange forskellige stilarter som hip hop, moderne og ballet, og han har siden 2010 danset i et balletkompagni. Michael uddannede sig på Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo i 2016 og har udviklet sin tekniske og anatomiske forståelse for dansen og kroppen herved. Han underviser både små og store – begyndere såvel som professionelle.

PATRICIA PATELL

UNDERVISER

Patricia har danset ballet hos Balletkompagniet siden 2015. Meget hurtigt blev hun hjælpelærer, hun har haft mange solistroller, og i starten af 2018 medvirkede hun i TV-programmet “Danmark har talent”, hvor hun og to andre af Balletkompagniets dansere gik videre. For Patricia er dans og ballet det bedste i hele verden og en kunst, som gør det at formidle følelser og udtryk helt fantastisk. Patricia er under uddannelse på Sceneindgangen, og hun håber på at kunne videregive sin danseglæde, når hun ved siden af vil undervise på Balletkompagniet.

SOFIE MYGIND BISGAARD

UNDERVISER

Sofies glæde ved dans startede i en tidlig alder. Hun har været elev i Ballekompagniet i mange år, hvor hun også har været hjælpelærer i flere sæsoner. Sofie danser også i Ballekompagniets Juniorkompagni, hvor hun har fået erfaring med forestillinger og solistroller. Bevægelse fylder meget for Sofie, og hun har danset flere forskellige stilarter og dyrket springgymnastik. I dag har hun valgt at have fuldt fokus på ballet, da det giver hende den største glæde. Glæden ved at danse skaber gode rammer for hendes undervisning, og selvom hun er meget dedikeret og hårdtarbejdende, skal det være sjovt at danse.

KIRSTINE BRANDT

UNDERVISER

Kirstine startede med at danse klassisk ballet, da hun var bare seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole og hun har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Kirstine har siden hun var 18 år gået på både Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

SEBASTIAN HAYNES

UNDERVISER

Sebastian startede i sin tid til dans og ballet på Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro. Senere færdiggjorde han sin uddannelse på Balletskolen i København, hvor han blev en del af Den Kongelige Ballet i 2011 som aspirant. Han har danset med i både corps de ballet roller og solistpartier, og i 2016 blev han udnævnt til solist. I 2017 rejste Sebastian til Holland for at danse hos Nederlands Dans Theater, hvor han fik lov til at opleve store kreative processer med nogle af tidens største koreografer og danse værker af bl.a. Ohad Naharin og Marco Goecke. Nu er Sebastian hjemvendt til Danmark, hvor han vil have mere fokus på balletten i form af at undervise.

AMALIE KANDEL DAMGAARD

UNDERVISER

Amalie har danset ballet, siden hun var seks år og har været balletelev på Det Kongelige Teaters Balletskole i 10 år. Amalie har gennem sin balletkarriere danset en række spændende børneroller i forskellige forestillinger, undervist og turneret rundt i verden og har på den baggrund lært, at man kan række ud til andre mennesker på et dybt plan uden at behøve ord. Hendes mål er at videregive den samme glæde for balletten til sine elever, som hun selv besidder.