Juniorkompagniet

Juniorkompagniet er en forestillingsgruppe i Balletkompagniet, som består af de dygtigste og mest øvede elever fra Balletkompagniets studier i alderen 13-25 år. At være danser i Juniorkompagniet kræver, at man har danseglæde, dedikation til træningen samt talent for at danse.

At være danser i Juniorkompagniet

Træningen er for drenge og piger – for pigers vedkommende er det afgørende, at de har erfaring med at danse i tåspidssko, ligesom forestillinger danses på tåspids.

Vi har set store fremskridt hos de elever, som har deltaget, og de er blevet dygtigere, mere scenevante og professionelle i forhold til at optræde ved forestillinger. Udover de balletmæssige fordele, oplever vi også, at eleverne har stor glæde ved at samarbejde i et team, der samtidig styrker det sammenhold, som den fælles balletinteresse kan skabe. 

Juniorkompagniet optræder til Store Balletskoledag på Det Kongelige Teater samt til vores årlige juleballet og diplomoverrækkelse. Derudover inviteres Juniorkompagniet til at deltage i andre opvisninger, hvor Balletkompagniet skal repræsenteres.
Det kræver disciplin at være en del af Juniorkompagniet og vi forventer, at man deltager fast i den ugentlige træning. Har man mere end 20% fravær, vil det ikke være muligt at deltage på holdet. Da kompagniet har op til 30 dansere, sætter det krav til, at man kan arbejde med sig selv og holde fokus og koncentration. 

Undervisningen varetages i sæson 2023/24 primært af Amalie Peronard, og derudover bliver Juniorkompagniet også undervist af spændende gæstelærere en gang imellem. 

Hvor og hvornår

Juniorkompagniet træner to timer hver mandag i vores balletstudie i Skovshoved, læs mere om tidspunkt og pris her.

Påklædning

Dragt og trikot, evt. et kort skørt. 

Audition

Der afholdes audition til Juniorkompagniet løbende, hvor elever, som udviser interesse for at blive optaget og som har en undervisers anbefaling, tilbydes at træne med, hvorefter underviserne afgør, om man kan optages. Audition udføres i hhv. bløde sko i stangskolen og tåspidssko på gulvet (for pigerne).

Optagelseskrav

Vi kigger til audition på danserens udstråling, musikalitet og udførelsen af følgende øvelser: Hæl i hånd med stående ben strakt, Split og spagat (i udvikling), Adagio 90 grader til alle sider, Tombe pas de bourres og dobbelt-pirouetter fra fjerde (til mindst en side), Vals rundt, Assembles, Quatre og royal, Sissones, Faissez assembles. Tåspids: Echappes på gulv, Passé på gulv, Pique Arabesque, Pique med drej.

Vi glæder os altid til at se nye ansigter – og det er ikke et krav, at man danser på Balletkompagniets ballethold i forvejen.