Balletkompagniets
traditioner og forestillinger

Balletkompagniets traditioner

“Se på”-dage
Hver sidste undervisningsgang i måneden har vi “se på”-dag for vores elever mellem 3 og 9 år, hvor vores elever kan tage deres forældre og søskende med ind i træningssalen de sidste 10 minutter af undervisningen. Når der ikke er “se på”-dag, er balletstudiet forbeholdt dem, som går til ballet. 

Åbent studie
I ugen inden efterårsferien og ugen inden påskeferien holder vi ”åbent studie” for alle vores ballethold fra 4 år. Her kan forældre, søskende og venner få lov at se hele ballettimen, ligesom vores elever kan se hinandens træning.

Balletcamps og balletweekend
I skoleferierne arrangerer balletskolen forskellige camps, som eleverne kan tilmelde sig. Vi afholder summercamps, efterårscamps, julecamps og påskecamps, og en årlig balletweekend. Det plejer at være nogle hyggelige, sjove og lærerige dage, hvor der bliver skabt gode relationer mellem eleverne.

Forestillinger

Ballet og optrædener hænger unægteligt sammen, og derfor afholder vi store balletforestillinger flere gange årligt på et rigtigt teater med lys, lyd, kostumer og alt hvad der hører sig til. Forestillingsdagene er spændende for hele familien og giver udviklende oplevelser for både debutanter og de elever, som har danset hos os i mange år.

Juleballet
Hvert år bruger vi mange kræfter på at opsætte en stor juleballet. Vi skriver eller omskriver et juleeventyr og iscenesætter og koreograferer det til en flot forestilling. Alle børn og unge fra fire år medvirker i forestillingen.
Det er vores ambition at give de medvirkende en udviklende oplevelse, hvor de i et kostume får lov til at danse på en rigtig scene. Vi producerer et program, hvor historien er fortalt, og hvor alle medvirkendes navne står på rollelisten. Dette er for at vise vigtigheden af hver enkelt danser. Forestillingen bliver filmet, og videoen bliver sendt til alle elever, efter at de har optrådt. På den måde kan de opleve helheden af vores juleballet, da man som medvirkende som regel ikke kan se forestillingen, man selv danser i. At være en del af noget stort giver mening, og viser eleverne, at alle er vigtige. Vi har flere monitors backstage, hvor de medvirkende kan se forestillingen live i ventetiden før og efter deres optræden. De yngste elever forsøger vi (afhængigt af pladsen) at placere på de forreste rækker, så de får en god oplevelse sammen med deres hold, og får set så meget som muligt af forestillingen.
Juleballetterne afholdes på Portalen i Greve.

Optræden på Det Kongelige Teater
Balletkompagniets elever deltager hvert år i forestillingen “Store Balletskoledag” på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Det Kongelige Teater inviterer et par håndfulde balletskoler på landsplan til at optræde. Her får vi lov at vise en ballet på ca. 20 minutter. Desuden får vi en hel dag bag scenen på det store flotte teater. En skøn oplevelse for alle! Tilmelding sker som respons på mailinvitation og arrangementet er for de mest øvede elever i alderen 10-17 år.

Diplomoverrækkelse
Balletkompagniets sæson afsluttes i juni måned. Her viser alle hold (fra 3-17 år), hvad de har lært gennem året, og alle elever får overrakt et diplom på scenen for at have gennemført balletsæsonen. Diplomoverrækkelsen afholdes på Portalen i Greve.

Den Danske Balletpris
Den Danske Balletpris er en konkurrence om en finaleplads i den nordisk-baltiske balletkonkurrence Prix du Nord. Elever kan stille op som solister, duetter eller grupper. For de elever fra Balletkompagniet, som måtte ønske at deltage, kan Balletkompagniet strukturere prøveforløb fra start til slut. Elever fra 9-20 år kan deltage.

Andre optrædener
Balletkompagniets elever hyres ofte til mindre ballet-jobs, og disse tilbydes primært de meget øvede elever i alderen 13-17 år, alt afhængigt af opgaven.