Årets juleballet: “Julepostyr på Balletskolen”

Kære elever på Balletkompagniet i alderen 4-17 år + familier

Ballet og jul hænger unægteligt sammen, og vi glæder os til årets juleballet “Julepostyr på Balletskolen”. Forestillingen byder på masser af julehygge og dygtige børn og unge i fine kostumer på scenen og selvfølgelig en hel masse julemagi og vidunderlig, klassisk musik.
Balletten varer en god times tid og er for hele familien.
Historien er indtalt, så vi sikrer os, at også de yngste publikummer kan følge med, selvom det er en balletforestilling.
Alle Balletkompagniets elever i alderen 4-17 år medvirker.
Vi producerer et program, hvor historien og alle de medvirkendes navne står i, som alle får med hjem. Alle er vigtige, og det ønsker vi at understrege ved at skrive alle navnene ned, så hver elev kan se, at de er en del af noget stort.

Om balletten

 “Julepostyr på Balletskolen” handler om to søstre, Liva og Hannah, som denne december virkelig er kommet på en opgave. Et fald på skøjtebanen forhindrer Hannah i at danse hovedrollen i balletskolens juleshow. For at redde balletskolen fra at blive lavet om til en parkeringsplads, bytter de roller; Hannah er nu Liva, og Liva er Hannah. Liva er god til moderne dans, men desværre er hun ikke den fødte ballerina og balletlæreren er begyndt at blive mistænksom. Hun hjemsøges også af nogle mærkelige drømme. Kan man mon lære at danse ballet på bare en uge? Kan de to søstre gennemføre deres plan uden at blive opdaget? Og hvem er den nisselignende person, der lusker rundt over det hele? Se årets juleballet og få alle svarene samt en fantastisk julehistorie om søskendekærlighed og nye dansetrin, selvfølgelig tilsat en masse julemagi.

Hvor og hvornår

Forestillingen spiller på Portalen i Greve, Portalen 1, 2670 Greve d. 26. november, 3. og 10. december.

Billetter

Nummererede billetter købes online HER fra 22. oktober kl. 10.00. Der er ingen begrænsning på hvor mange billetter, der må købes pr. medvirkende og vi byder familier og venner i alle aldre velkomne. Medvirkende og hjælpeforældre skal ikke have billet.
Voksne: 160 kr./børn u. 11 år: 80 kr./børn u. 2 år som kan sidde på skødet er gratis.
Billetter kan ikke refunderes.
Har du flere børn, som skal medvirke i hver deres forestilling? Så må du købe billetter til begge forestillinger – du skal betale fuld pris for 1. forestilling og du får 50% rabat på forestilling nr. 2. for de personer, der skal se forestillingen to gange. Når du har gennemført købet af billetter, skal du skrive en mail til Jeannette på billetter@balletkompagniet.dk og hun vil sørge for at refundere beløbet til dig.

Hjælpeforældre

Vi har som altid brug for hjælpeforældre. At være hjælpeforælder indebærer at man hjælper sit barns hold ved at man møder 10 min. inden holdet, afkrydser eleverne og følges med dem til omklædningen, hjælper dem i kostumer og sidder med dem under forestillingen (på de forreste rækker i salen for de yngste elever), man hjælper holdet med at komme samlet til scenen og man ser forestillingen helt tæt på, og krydser dem af igen, når forestillingen er slut. Hjælpeforældre skal ikke købe en publikumsbillet.
Hvis du gerne vil være med til en hyggelig dag i kulisserne, så skriv til helle@balletkompagniet.dk. Husk at skrive hvilket hold, du gerne vil hjælpe. Her kan du læse mere om, hvad en hjælpeforældre er. Når de medvirkende er fulgt op til scenen overtager underviserne ansvaret og hvis hjælpeforældrene vil ned i salen og se optrædenen, er de velkomne til det. Vi sørger for at følge holdene tilbage til hjælpeforældrene.

Til medvirkende

Det er gratis at medvirke og alle elever låner et kostume af Balletkompagniet, som vil ligge klar på forestillingsdagen. Vi forventer som udgangspunkt, at alle deltager. Kan man ikke deltage, skal det meddeles til underviseren.
Vi optræder på Portalen. Teatret er et pragtfuldt sted og scenen er stor og har dansevinyl på. Der er masser af lamper og lys, som gør balletten til en fuldendt og magisk oplevelse.
Man skal selv medbringe:
  • Piger: egne balletsko, trikot (lyserøde balletstrømpebukser) og evt. en underdragt (anbefales fra 8-9 år). Håret skal være opsat i en knold uden synlige elastikker eller spænder. Vi står klar til at hjælpe med hårsætningen, og vi bruger ikke hårspray på de yngste børn, ligesom vi frabeder os at børnene har makeup på.
  • Drenge: egne balletsko samt alm. ballettøj. Hvis man har langt hår skal det samles med en elastik.

Herunder kan du se roller, hvilken dag hvert hold optræder, mødetider og sceneprøver

Er du i tvivl om, hvilket hold du eller dit barn danser på, kan du logge ind på tilmeldingssiden eller se på seneste mailkvittering fra os.
Alle hold vil på forestillingsdagen blive mødt i Portalen af en guide, som hjælper med at følge holdet til enten deres garderobe eller deres plads i salen. Derudover vil der være hjælpeforældre til at hjælpe de yngre elever under forestillingen.

Butik

I vores webshop kan du købe balletsko og trikoter (balletstrømpebukser), som skal medbringes til juleballetten. Vi tager hele webshoppen med til forestillingsdagene på Portalen, så hvis trikoten løber på dagen, er der mulighed for at købe nye. Her kan man også forsyne sig med andet lækkert ballettøj, nye balletsko, eller måske få styr på julegaverne.

Video, foto og program (GDPR)

I forbindelse med forestillingen bliver der produceret et program, hvor alle medvirkendes navne vil stå på en rolleliste. De medvirkendes navne og telefonnumre vil også stå på en holdsorterede afkrydsningsliste som hjælpeforældrene anvender. Ønsker man ikke sit navn i programmet eller navn og telefonnummer på afkrydsningslisten, kontakt da helle@balletkompagniet.dk hurtigst muligt. Forestillingen vil blive filmet og optagelsen vil være gratis og tilgængelig for alle medvirkende efterfølgende. Vi sender en mail med et link til videoen, som vil være kodebeskyttet. Der vil blive taget stemningsbilleder på dagen, men ikke nødvendigvis af alle, så I må gerne selv tage billeder. Vi opfordrer dog til, at I tager hensyn til hinanden, så det ikke er generende for de andre publikummer.

Ved spørgsmål

Har I spørgsmål til dagen, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på helle@balletkompagniet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *