balletskole hørsholm

PÅKLÆDNING

Vi anbefaler, at man danser ballet i tætsiddende tøj, om man er barn eller voksen. Særligt ryg og knæ er vigtigt, at vi kan se – hvis tøjet er løsthængende, kan vi ikke se, om knæene er strakte eller om ryggen er lige. Sæt håret op og hav balletsko eller strømper på fødderne.

Balletkompagniet har en online balletbutik, som sælger dragte med logo samt vores hoodie – sko, trikot og skørter sælger vi til vores forestillinger. Se evt. udvalget hos Stræk & Bøj for andet tøj.

FØDDER

Balletsko er det vigtigste udstyr at have, da ruskindssålen er så blød, at man kan strække foden samtidigt med, at man står godt fast og kan dreje. De første par gange kan man sagtens komme i almindelige strømper – meget hellere strømper end H&Ms bud på en balletsko (for hårde i sålen) og klassiske gymnastiksko med gummisål (sidder for fast på gulvet). Vi anbefaler, at man køber rigtige balletsko, men det er ikke et krav. Vi sælger dem ved vores forestillinger, og ellers kan de erhverves online fx. via Stræk og Bøj.

BEN

Trikot er for piger de rosa strømpebukser, som passer sig til ballettræningen, da vi kan se benenes muskulatur igennem dem. Til vores forestillinger skal eleverne selv have trikot og sko med, og de kan købes ved vores forestillinger eller online på fx. Stræk og Bøj. Til drenge anbefaler vi at træne i t-shirt og gamacher eller en heldragt.

KROP

Vi forhandler dragter kort ærme i lyserød og sort med Balletkompagniets logo broderet på i guld. Dragten er pæn, elastisk og meget behagelig. Hvis man hellere vil have en anden dragt, er det også helt ok. Drenge anbefaler vi at træne i t-shirt og gamasher eller en heldragt.

UNDERDEL

Mange elever – både børn og voksne, kan godt lide at have et lille skørt på, f.eks. et klassisk slå om-skørt, og det er helt ok. Vi sælger forskellige skørter ved vores forestillinger.
GENERELT

Håret opsat i knold, hvis det er langt nok (drenge: saml det i nakken, hvis det er langt). Ellers kan man ikke se noget, eller får et smæk af en hestehale i ansigtet, når man drejer, og det kan gøre ondt.

Til balletundervisning har man ikke smykker eller ur på, og man har ikke tyggegummi.

Hvis man er tilmeldt et tåspids-hold, skal man selv medbringe tåspidssko, når underviseren har sagt ok. Husk tåspidsbeskyttere.