Nu er vi gået ind i efteråret, og for balletskolen betyder det, at juleballetten nærmer sig.

Balletkompagniet producerer hvert år en juleballet, som bliver skrevet af en forfatter, iscenesat af os selv, og koreograferet af underviserne. Det er balletskolens elever fra 4-18 år, som spiller rollerne. Det er årets største produktion med masser af fine kostumer, og et hyggeligt juleeventyr for hele familien. Der medvirker ca. 170 børn i hver forestilling. 

Juleballetten 2016 spiller over to dage.

 • Lørdag d. 17. december spiller vi på “Bremen Teater” kl. 10.00, kl. 13.30 & kl. 17.00 
 • Søndag d. 18. december spiller vi på “Portalen” kl. 10.00, kl. 13.30 & kl. 17.00 

Adresser:

 • Bremen Teater ligger i Nyropsgade 39-41, 1602 København V
 • Portalen Greve teater- og musikhus ligger på Portalen 1, 2670 Greve

juleplakat2016Om juleballetten: “JULEBALLADEN”

“Årets juleballet 2016 handler om de to søstre, Cecilie og Clara, som denne december virkelig er kommet på opgave. Et fald på skøjtebanen forhindrer Clara i at danse hovedrollen i balletskolens juleshow. For ikke at skuffe familien, bytter de roller; Clara er nu Cecilie, og Cecilie er Clara. Cecilie er god til hiphop, men desværre er hun ikke den fødte ballerina. Det er som om, hun bliver ved at danse noget helt andet end det, hun skal. Som om det ikke var nok, er balletlæreren begyndt at blive mistænksom, og hun hjemsøges af nogle mærkelige drømme. Kan de to søstre virkelig gennemføre deres plan uden at blive opdaget? Hvad er det egentlig for nogle dansetrin Cecilie laver, når hun skal danse ballet, og hvem er den nisselignende person, der lusker rundt over det hele? Se årets juleballet og få alle svarene samt en fantastisk julehistorie om søskendekærlighed og nye dansetrin, selvfølgelig tilsat et lille drys julemagi.”

 

 

Medvirkende 

Se, hvornår dit hold skal optræde.

roller-2016-jul
I skal forvente at møde ind på teatret ca. en time inden forestillingsstart. Vi sender en præcis mødeplan, når vi nærmer os. Forestillingen varer ca. 1 time og 15 min.

Til juleballetten skal man ikke tilmelde sig som medvirkende, vi forventer, at alle deltager. Det er gratis for medvirkende. Kan man ikke deltage, skal det meddeles direkte til underviseren, som vil notere sig det.

Kostumer

Kostumer lånes af Balletkompagniet, som medbringer dem på teatret på dagen. Alle piger skal medbringe egne trikot og balletsko, og man skal komme med håret opsat i en stram knold uden synlige elastikker eller pynt. Drenge skal selv have balletsko med.

Billetter

Billetter til forestillingen er nummererede og købes gennem www.balletkompagniet.dk fra 1. november kl. 10.00. Priserne er 110 kr. for voksne og 60 kr. for børn under 11 år. (Der skal ikke købes billet til den medvirkende).

Video

Balletkompagniet producerer en video af forestillingen, som kan lejes for 50 kr. og downloades for 100 kr., så snart den er klippet færdig.

Hjælpeforældre

Til forestillingen har vi brug for hjælpeforældre, som er frivillige forældre, som sidder sammen med de medvirkende under forestillingen og følger dem til og fra scenen, sørger for alle er i kostumer, har tisset af, og har det godt. De elever som er 4-7 år får plads sammen med deres hold i publikumssalen så de kan se forestillingen. Her sidder hjælpeforældrene med dem, så deres forældre kan se forestillingen fra deres egne pladser. Eleverne afleveres inden forestillingen foran scenen og hentes samme sted efter forestillingen. Eleverne fra 7-18 år er backstage omme i garderober mv. bag scenen. Hjælpeforældre møder ind 15 min. inden deres hold og bliver til den sidste elev fra holdet er afhentet igen. Vi sætter 1-3 hjælpeforældre på hvert hold, afhængigt af hvor mange elever der er. Ønsker du at være hjælpeforældre, så send en mail til johanne@balletkompagniet.dk.

Er du nysgerrig på sidste års juleballet “Den Magiske Grydeske”, så kan den lejes eller downloades her: https://vimeo.com/ondemand/juleballet2015.

Vi glæder os utroligt meget til juleballetten 2016 og begynder snart at øve på trinnene i træningstimerne! 

 

2 tanker om “Juleballet 2016

 1. Christina Boss Rosenskjold siger:

  Min dreng på 6 år danser normalti gamacher og t-shirt. Er der udover balletsko. Skal han have noget andet tøj end det han normalt bruger?

  • Helle Keis siger:

   Hej Christina,

   Tak for din kommentar. Til juleballetten låner eleverne kostumer af os, så han skal blot have balletsko med 🙂

   Vh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *