Balletkompagniet er balletskolen i Storkøbenhavn, der siden 2007 har undervist i klassisk ballet for alle. Vi arbejder seriøst og har fokus på at udvikle alle vores elever, uden at det bliver stivnakket. Hos os skal det være sjovt at lære ballet.

Balletkompagniet

OM

Balletskolen Balletkompagniet er ejet og ledet af Helle Keis, som har drevet balletskolen siden 2007. Helle startede med at undervise i 1999 og har sin baggrund fra Det Kongelige Teaters Balletskole, Dansescenens Juniorkompagni, Gøteborgs Balletakademi mv. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS i bagagen.
Balletkompagniets undervisning er udviklet gennem mange år og opdateres i samarbejde med underviserne hvert år. På den måde har vi stor viden, og et bredt kendskab til at tage hensyn og hjælpe eleverne allerbedst på lige præcis det niveau de har, og i forhold til, hvilken alder de har.  

HVORFOR DANSE BALLET?

Gennem ballet får man selvtillid, man lærer at tage ansvar og at samarbejde, og dansen knytter os sammen uanset alder, køn, baggrund og kunnen. Ballettræning er en sjov og kreativ form for motion, som gør dig rank og stærk og styrker koncentrationsevnen og det musikalske øre. Balletkompagniet skaber oplevelser for børn og voksne, som er styrkende og udviklende gennem et fantastisk fællesskab, træning og optrædener.

Balletstudier

Balletkompagniet har syv dejlige balletstudier som ligger i;

City2 (Taastrup), DGI-byen (København V), Fields (Ørestad), Hørsholm, Pejsegaarden (Brønshøj), Skovshoved og Vanløse.


Balletkompagniets
Traditioner

SE PÅ-DAGE


Hver sidste undervisningsgang i måneden har vi “se på-dag” for vores elever mellem 3 og 7 år, hvor vores elever kan tage deres forældre og søskende med ind i træningssalen de sidste 10 minutter af undervisningen. Når der ikke er se-på-dag, er balletstudiet forbeholdt dem, som går til ballet. 

JULEBALLET


Her hos Balletkompagniet synes vi, at det at optræde hænger sammen med at gå til ballet. Derfor bruger vi hvert år mange kræfter at opsætte en stor juleballet. Vi skriver eller omskriver et juleeventyr og iscenesætter og koreograferer det til en flot forestilling. Alle børn og unge fra fire år medvirker i forestillingen.
Det er vores ambition at give de medvirkende en udviklende oplevelse, hvor de i et fint kostume får lov til at danse på en rigtig scene. Vi producerer et program, hvor historien er fortalt, og hvor alle medvirkendes navne står på rollelisten. Dette er for at vise vigtigheden af hver enkelt danser – alle er nemlig lige vigtige. Forestillingen bliver filmet, og videoen bliver sendt til alle elever, efter at de har optrådt. På den måde kan de opleve helheden af vores juleballet, da man som medvirkende som regel ikke kan se forestillingen, man selv danser i. At være en del af noget stort giver mening, og viser eleverne, at alle er vigtige. Vi har flere monitors backstage, hvor de medvirkende kan se forestillingen live i ventetiden før og efter deres optræden, men for at få helheden, må man se videoen efterfølgende. De yngste elever forsøger vi (afhængigt af pladsen) at placere på de forreste rækker, så de får en fællesskabs-styrkende oplevelse sammen med deres hold, og får set så meget som muligt af forestillingen.
Juleballetterne har været vist på Bremen Teater, Bellevue Teatret og Portalen i Greve. 

OPTRÆDEN PÅ DET KONGELIGE TEATER


Balletkompagniets elever deltager hvert år i forestillingen “Store Balletskoledag” på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Det Kongelige Teater inviterer et par håndfulde balletskoler på landsplan til at optræde. Her får vi lov at vise en ballet på ca. 20 minutter. Desuden får vi en hel dag bag scenen på det store flotte teater. En skøn oplevelse for alle! Tilmelding sker som respons på mailinvitation og arrangementet er for de mest øvede elever i alderen 10-17 år.

DIPLOMOVERRÆKKELSE

Balletkompagniets sæson slutter midt i juni måned. Her viser alle hold (fra 3-17 år), hvad de har lært gennem året, og alle elever får et diplom overrakt på scenen for at have gennemført balletsæsonen. Diplomoverrækkelsen afholdes på Portalen i Greve.

DET PRAKTISKE

NÅR DU GÅR TIL BALLET PÅ BALLETKOMPAGNIET SKAL DU HUSKE:

At komme hver uge og til tiden, det gør det sjovere for alle.

  • At sætte dit hår op i en knold, hvis det er langt nok.
  • At have tætsiddende træningstøj på, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.
  • At lade smykker og tyggegummi blive uden for balletstudiet.
  • At tage en vandflaske med ind, hvis du har brug for vand under klassen – bare husk at det ikke må være en glasflaske

I TILFÆLDE AF SYGDOM

I tilfælde af at underviseren bliver syg, bestræber os altid på at stille med en vikar som første prioritet til at undervise timerne. Hvis det ikke kan lade sig gøre, tilbyder vi at tilbagebetale kontingent for den mistede ballettime (1/4 af månedsbetalingen). I tilfælde af, at du/dit barn ikke selv kan deltage i undervisningen, bedes du melde afbud på mail til ballet@balletkompagniet.dk.

UDMELDELSE

Ønsker du at udmelde dig, send da en mail til ballet@balletkompagniet.dk senest den 25. i måneden for at gælde pr. den 1. i følgende måned.