Helle Keis – balletskoleleder og ejer af Balletkompagniet

Helle grundlagde balletskolen Balletkompagniet i 2007. Helle er uddannet fra Gøteborgs Balletakademi og startede som barn på Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun har siden været danser og koreograf for Dansescenens Juniorkompagni. Helle har ved siden af den kreative baggrund en kandidatgrad i Ledelse af Kreative Virksomheder fra CBS (Management of Creative Business Processes). Helle leder balletskolen, skaber forestillinger, koreograferer og underviser et par ugentlige hold.

 

 

Johanne Høy

Johanne har danset på Det Kongelige Teater fra hun gik i 3. til 9. klasse, hvorefter hun dansede på John Neumeiers Balletskole i Hamburg. Johanne har medvirket i mange forstillinger på Det Kongelige Teater, og hun har været en del af Kompagni B under Det Kongelige Teater, hvor de unge dansere rejser rundt i landet for at undervise skolebørn og laver deres egne forestillinger. Johanne stiftede derfor i en ung alder bekendskab med at undervise, elsker at lære fra sig til Balletkompagniets elever i Vanløse, Skovshoved og City2.

 

 

Tiffany Sztuk

tiffany_sztuk_bw

Tiffany underviser Balletkompagniet City2s lørdagshold. Tiffany er uddannet fra Svenske Balletskolen i Malmø og tidligere danser i Peter Schaufuss Balletten. Hun har stor undervisningserfaring og bliver bl.a. fløjet til Ålborg hver uge for at undervise talenthold deroppe. Hun er en eftertragtet underviser, og Balletkompagniet er glade for at have hende med ombord. Tiffany læser, ved siden af undervisningen, til kemiingeniør.

 

 

Julie Valentin 

balletskole-Julie-Valentin

Julie har danset i 20 år på Det Kongelige Teater og er en meget meget sød og dygtig underviser. Hun er pensioneret fra teatret og har nu lagt sin lid til undervisning ved siden af arkitektstudiet. Hun er en stærk underviser, specielt inden for repertoire, Bournonville og meget, meget andet.

 

 

 

Amalie Peronard 

 Amalie har danset fra hun var fire år gammel. Hun startede til ballet på privat balletskole, da hun var syv år. Amalie er uddannet fra “International Dance Academy Copenhagen/Hollywood” og har senere taget uddannelsen på “Copenhagen Contemporary Dance School”. Hun tager mindst én gang om året til Los Angeles på Millenium Dance Complex og henter international inspiration med hjem. Amalie har undervist på balletkompagniet siden 2014.

 

 

Kristine Drewsen 
kristine drewsen

Kristine startede sin uddannelse på Det Kongelige Teaters Balletskole. Efter otte år der fortsatte hun sin uddannelse de følgende tre år på Ballettschule des Hamburgischer Balletts John Neumeier. Hun blev som 18-årig ansat i Den Kongelige Ballet i København, og har siden danset små og store partier i ballettens repertoire. Hendes ønske med at undervise er, at videre bringe glæden ved dans, musik og bevægelse. Kristine er ved siden af undervisningen i gang med at uddanne sig til pilatesinstruktør.

 

 

Henriette Lange

Henriette har gennem årene arbejdet med mange forskellige stilarter, men det var balletten og contemporary dance, som vandt hendes hjerte. Hun er uddannet i Barcelona ved CMD’H i ballet og modern dance og har modtaget træning og taget kurser ved bla. Danza Contemporanea de Cuba og La Companyia Juvenil de Ballet clàssic de Catalunya. Henriette har arbejdet som freelancer og projektbaseret danser i både ind- og udland, og hun har undervist børn og voksne i ballet og moderne dans ligeledes i  ind- og udland. I dag underviser Henriette børn og voksne i ballet, contemporary dance og improvisation.

 

 

Juliette Schaufuss

Juliette har danset fra barnsben på Det Kongelige Teaters Balletskole. Siden har hun uddannet sig inden for både ballet, moderne og jazz og har undervist utallige af balletklasser både for børn, unge og voksne. Juliette danser fast et par måneder om året i Los Angeles og tager en masse spændende inspiration med sig hjem.

 

 

 

Michael Hammerbo 

michael-hammerbo-balletkompagniet

Michael har danset siden han var helt lille. Han har stiftet bekendtskab med mange stilarter, som hip hop, moderne og ballet, og har siden 2010 danset i et balletkompagni. Michael uddannede sig på Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo i 2016 og har udviklet sin tekniske og anatomiske forståelse for dansen og kroppen herved. Han underviser på sit tredje år og har både haft med små og store dansere at gøre – begyndere såvel som professionelle.

 

 

Kirstine Brandt 

Kirstine startede med at danse klassisk ballet da hun var seks år gammel. Hun har trådt sine barnesko på Det Kgl. Teaters Balletskole og har efterfølgende danset en sommersæson på Pantomimeteatret i Tivoli. Hun har siden hun var 18 gået på Danseværkstedet, Stepz og Jacks studio, hvor hun har danset jazzballet, musical og moderne. Kirstine elsker at undervise børn.

 

 

 

Josephine Berggreen

Josephine Berggreen er uddannet balletdanser fra Det Kongelige Teaters Balletskole. Hun blev ansat i Den Kongelige Danske Ballet i 2010 og har danset både små og store partier i ballettens repetoire gennem årene. Efter 16 års daglig gang på Det Kongelige Teater valgte hun i sommeren 2016 at stoppe som professionel danser for at udforske andre veje i livet. Hun drømmer om at blive læge og starter på medicinstudiet til efteråret 2017. Ballet og scenekunst har en speciel plads i Josephines hjerte, og hun har i sin undervisning særligt fokus på kærligheden til dansen og ballet som udtryksform ved siden af teknikken.

Line Grastveit Rosenkvist

Line har siden hun var seks år gammel, trådt sine barnesko på Det Kongelige Teaters Balletskole, først i Holstebro og efterfølgende på Kgs. Nytorv. Som ung danser var hun lærling hos Peter Schaufuss Balletten og fungerede i den periode som korpsdanser ved kompagniet. Line har også en skuespilleruddannelse med i bagagen. Hun gik nemlig på Teaterskolen Move’n Act i Århus i 2011. Ud over at undervise studerer Line Interkulturel Markedskommunikation på CBS.

 

 

Andrew Bowman

Andrew er uddannet fra Australiens Balletskole, og har som professionel balletdanser danset i Australian Ballet Company og fra 2001-2011 som solodanser på Det Kongelige Teater. Siden 2011 har Andrew fulgt sit ønske om at arbejde med dansere fra hele verden og har gæsteoptrådt og undervist adskillige af verdens balletkompagnier og på balletskoler. Andrew er passioneret og har en stor interesse i at lade sin viden gå videre til den næste generation af dansere, og hjælpe dem med at nå deres mål på den mest konstruktive og positive måde. Andrew underviser primært workshops.

 

 


ØVRIGT TILKNYTTEDE UNDERVISERE


 Dana Elisabeth Wilderspin

dana_elisabeth_wilderspin_bw

Dana har danset hele sit barndoms- og voksenliv på Det Kongelige Teaters Balletskole, og har de sidste seks år fokuseret på at videregive sine færdigheder gennem undervisning. Hun er en fantastisk dygtig underviser og utrolig sød. Dana læser Fødevarer og Ernæring ved siden af at være underviser hos Balletkompagniet.

 

Pi Svenstrup 

Pi Svenstrup balletkompagniet

Pi har danset klassisk ballet siden hun var tre år, og har erfaring både fra Det Kgl. Teater og fra private balletskoler i Danmark og i udlandet, især Los Angeles.
Hun har undervist børn og unge fuld tid de seneste fem år, og brænder for det. Pi mener, at man lærer bedst, når man har det sjovt, og har stort fokus på dette i sin undervisning. Særligt hos de mindste børn er der fokus på læring gennem leg.

 

 

Sarah Jane Kok 

Sarah har danset ballet i 10 år. Hun startede som hjælpelærer til vores yngste elever, og er blevet så dygtig, at det var helt naturligt at hun skulle have sine egne hold. Sarah er en meget sød og pædagogisk underviser, som går op i at børnene har det sjovt, mens de lærer ballettens teknik.

 

 

 

Claude Jeppesen 

Claude Jeppesen er uddannet danser fra Statens Ballett Høgskole (Oslo National Academy of the Arts). Hun har bl.a været danser i Nationalballetten i Norge, Aalto teateret i Essen, og hun har været solist i den portugisiske nationalballet. Hun er solodanser og har en bred erfaring indenfor det klassiske repertoire. Hun har bl.a danset i Svanesøen, Romeo og Julie, Tornerose, Nøddeknækkeren og Don Quixote og mange andre forestillinger. Claude er uddannet balletpædagog fra Oslo National Academy of the Arts og har mange års erfaring med at undervise. Hun har bl.a. arbejdet som balletlærer i Oslo National Academy of the Arts (KHiO), Bårdar Akademiet, og mange andre danseskoler både i Norge og Danmark.

 

Ida Lodsgaard 

Ida har danset hos Balletkompagniet i 15 år. Siden 2009 har Ida været hjælpelærer på diverse hold hos Balletkompagniet, og har siden januar 2015 været underviser på balletskolen.

 

 

 

 

Jeppe Banke

Jeppe har danset på Det Kongelige Teaters balletskole fra 3. til 9. klasse, hvorefter han blev ansat som hhv. 1.- og 2. års aspirant hos Den Kongelige Ballet. Jeppe har været en del af Det Kongelige Teaters Kompagni B, hvor han sammen med de andre dansere lavede forestillinger og workshop på skoler og lignende rundt omkring i landet. Jeppe har medvirket i mange forestillinger på Det Kongelige Teaters scener, både med balletskolen og som aspirant. Jeppe læser, ved siden af jobbet som underviser, medicin på universitetet.

 

 

Julie Kiellberg

julie_kiellberg_bw

Julie er uddannet danser fra Gøteborgs Balletakademi samt fra Danseværkstedet, København. Julie har arbejdet på projekter både i Danmark og i udlandet, og har været underviser og koreograf ved Balletkompagniet siden 2009. Julie læser retorik på Københavns Universitet ved siden af at være underviser.

 

 

 

Maja Pilipczuk

balletskole_Maja_Pilipczuk

Maja er uddannet fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance i London i 2006, og hun har siden barnsben danset på Det Kongelige Teaters Balletskole samt i Dansescenens Juniorkompagni og Det Unge Dansekompagniet i Sverige. Maja har i øvrigt koreograferet, undervist og arbejdet som danser for blandt andre Ann Crosset og Marie Brolin Tani. Hun har arbejdet på spændende danseprojekter, bl. a. et samarbejdsprojekt mellem Mellemøsten og Skandinavien med forestillinger i Beirut, Damaskus og Amman. Maja læser kunsthistorie på Københavns Universitet ved siden af arbejdet på balletskolen.

 

 

Maja Størseth

Maja-Stoerseth-balletkompagniet

Maja er uddannet ved Den Norske Operas balletskole og Den Kongelige Svenske Balletskole i Stockholm. Hun har efterfølgende danset ved Den Norske Nasjonalballet og Peter Schaufuss-balletten. Maja er nu lige vendt tilbage til sit virke som danser og performer efter at have færdiggjort en BA i antropologi ved Københavns Universitet.

 

 

 

3 tanker om “Undervisere

 1. Johanna Lea Schmidt siger:

  Hej Juliette
  Jeg skal starte på dit hold c30 fredag d. 28. aug i City 2. Det er desværre ikke muligt for mig at komme den første træningsgang da jeg skal til England over weekenden . Jeg starter derfor først gangen efter. Jeg er også tilmeldt hold c32 tirsdag med Johanne hvor jeg kommer første træningsgang
  MvH
  Johanna

 2. Lana Hart siger:

  Att.: Line Grastveit Rosenkvist
  Kære Balletcompaniet,
  Efter flere års pause med ballet pga. livsomstændigheder, vil jeg gerne prøve at gøre min krop i stand igen, og DEN kan kun lide ballet, den afviser alle andre form for sport. Sidst gik jeg i skole hos Anita Søby i Danmark, og tidligere dansede jeg i Rusland da jeg kommer fra Moskva.
  Nu bor jeg I Vanløse og prøver at undersøge muligheder for voksen ballet her (jeg er 41), hvor jeg stille og roligt kan (forhåbentlig) komme i form. Så har jeg set, at det er Line , der underviser let øvet voksent hold, og, helt tilfældigt, er jeg cand.ling. merc i interculturel erhvervskommunikation og international marketing fra Handelshøjskolen i København (CBS). Så jeg kan måske også hjælpe med et speciale? :).
  Alt i alt, er jeg interesseret i en prøvetime tak og evt. en plads fra januar måned, hvis det kan lade sig gøre, eller i næste sæson.
  På forhånd tak.
  Med venlig hilsen,
  Lana Hjort

  • Helle Keis siger:

   Hej Lana,

   Tak for din kommentar. Du er meget velkommen til en gratis prøvetime på Lines hold V42 og er også velkommen til at starte, så snart du kan, du behøver ikke at vente til januar. Du er velkommen allerede i morgen, hvis det passer dig 🙂

   Vh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *