Her er sommerens balletcamps

I år har vi fået stablet hele fem ballet-forløb op i sommerferien. Fire summercamps og en pre-season, så man kan dygtiggøre sig og holde balletten ved lige, inden den nye sæson starter.

Vores camps henvender sig til let øvede, øvede og meget øvede elever fra otte år. Niveau og aldersgruppe fremgår på hver enkelt arrangement. 

Nedenfor finder I kort info om de forskellige ballet camps og pre-season. Skulle I have lyst til at læse mere og evt. tilmelde jer, trykker I blot på linket under det pågældende billede.

Tilmeld dig tå-teknik & moderne HER
Tilmeld dig summercamp med Juliette Schaufuss HER
Tilmeld dig tåspids & contemporary HER
Tilmeld dig summercamp med Amalie Peronard HER
Tilmeld dig pre-season med Dana E. Wilderspin HER

  Vi glæder os til nogle sjove og lærerige uger med ballet i sommerferien.   

Ballet summercamp 2 med Dana Wilderspin

Her præsenteres endnu en summercamp – den sidste planlagte for denne sommer.

Kom med på en udfordrende summercamp med Dana E. Wilderspin i uge 31, hvor der er fokus på tåspidstræning & contemporary. Campen foregår i vores skønne studie i Skovshoved og henvender sig til 12-17-årige øvede og meget øvede elever. For at deltage skal man også have min. et års tåspids-erfaring.  

Program

kl. 09.15 Studiet åbner

kl. 09.30-10.45 Ballettime

kl. 10.45-11.00 Pause – Skifter til bløde sko

kl. 11.00-12.00 Moderne ballet – Moderne koreografi og teknik. Vi giver os i kast med fede spring og nye typer pirouetter!

kl. 12.00-12.45 Frokost

kl. 12.45-13.45 Tå-tematime – Tå-teknik i form af øvelser m. partner (på gulv og ved stang), elastikker, og alene (på gulv og evt. hjørne, alt efter niveau). Her har vi også tid til at tale om fodform og hvilke individuelle udfordringer man kan have pga. det, samt at sørge for deres tåspidssko er “tilpasset” deres fod (er den bred/blød nok og er den syet optimalt ift. fodens svang).

kl. 14.00 Studiet lukker

Fredag er der en opvisning i studiet for forældre/søskende mv., hvor eleverne viser, hvad de har arbejdet med i ugens løb.

Læs mere og tilmeld dig HER. Tilmelding er bindende og skal ske inden den 15. juni.

Vi glæder os til en sommer fuld af summercamps og danseglade elever!

Pre-season ballet med Dana E. Wilderspin

I år har vi fået arrangeret en pre-season i uge 31 i vores skønne Skovshoved-studie.

Om pre-season

Daglig halvanden times ballettræning med underviser Dana E. Wilderspin fra mandag til fredag i Skovshoved inden balletsæsonen starter op. Balletklassen er for teen og voksne, som er let øvede, øvede og meget øvede. Fokus på at komme i gang, finde balancen og få musklerne i gang efter en lang sommerferie.

Læs mere og tilmeld dig HER. Tilmelding er bindende og skal ske inden den 1. juli.

Ballet summercamp med Dana E. Wilderspin

Vi har endnu en summercamp klar: En spændende uge i vores Skovshoved-studie med en sjov moderne koreografi og tå-forberedende øvelser for 8-12-årige balletelever fra øvede og meget øvede hold.

Om campen

Kom med på en skøn summercamp for 8-12-årige i Skovshoved fra mandag til fredag i uge 27. Campen indeholder tå-teknik, som øves UDEN tåspidssko på samt en sjov og sej moderne ballet-koreografi. Træningen ligger mandag-torsdag kl. 9.30-14.00, og fredag kl. 9.30-14.30, da vi afslutter ugen med en lille opvisning for forældrene i studiet kl. 14.15-14.30. Pre-point er tåspidsforberedende øvelser.   

Program

kl. 09.15: Studiet åbner

kl. 09.30-10.45: Ballettime

kl. 10.45-11.00: Pause

kl. 11.00-12.00: Moderne ballet – Moderne koreografi og teknik. Vi afprøver også nye, seje spring og drej!

kl. 12.00-12.45: Frokost

kl. 12.45-13.45: Tå-tematime – Pre-point teknik i form af balance- og styrkeøvelser. De udføres uden tåspidssko både med en partner (på gulv og ved stang), med elastikker (runde, lange, tynde og tykke), og alene (både på gulv og fra hjørnet). Vi springer en masse og øver os i at balancere – specielt på ét ben!

Her har vi også tid til at tale om fod- og benform og hvilke individuelle udfordringer og styrker man kan have på tå og ballet generelt pga. det.

Kl. 14.00: Studiet lukker

Du kan læse mere og tilmelde dit barn HER. Tilmelding er bindende og skal ske inden den 1. juni.

Vi glæder os til en spændende uge med underviser Dana E. Wilderspin i vores skønne Skovshoved-studie.

Ballet summercamp med Juliette Schaufuss

Vi er i fuld gang med at sammensætte dette års summercamps og kan nu tilføje en camp med Juliette Schaufuss i Field’s for øvede og meget øvede elever fra 12 år.

Summercampen med underviser Juliette foregår i uge 27 fra den 1.-5. juli. Det bliver en intensiv uge af sommerferien med en masse ballet og sjove oplevelser. I ugens løb øves der på balletteknik og der indøves et stykke koreografi, som vises frem om fredagen, hvor forældre og søskende er velkomne i studiet til en lille visning af det, eleverne har arbejdet på i ugens løb.Studiet åbner 15 min. inden klassen starter og lukker 15 min. efter sidste klasse slutter.

Program

kl. 9.15: Studiet åbner 
kl. 09.30-11.00 Ballettime
kl. 11.00-11.15 Pause
kl. 11.15-12.15 Repertoire (gerne på tåspids)
kl. 12.15-13.00 Frokost
kl. 13.00-14.00 Tematime (fokus på fx mime, samarbejde, pirouetter, musikalitet mv.)
kl. 14.15 Studiet lukker.

Fredag kl. 14.00-14.30 er der en fremvisning for forældre/søskende mv. i salen og studiet lukker denne dag kl. 14.45.

Tilmelding til campen skal ske inden den 1. juni HER, hvor du også kan læse mere om alt det praktiske.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en sjov og lærerig uge med Juliette Schaufuss i Field’s.

Tag en ven med til ballet

Traditionen tro dedikerer vi uge 9 til venne-balletdag.

Vores erfaring er, at mange af vores især yngste elever gerne vil dele deres interesse for balletten med deres bedste venner – Derfor startede vi i sin tid det, vi kalder venne-balletdag.

Næste venne-balletdag kører i uge 9, og det betyder, at alle elever mellem 3 og 6 år og elever mellem 7 og 10 år på begynderhold er velkomne til at invitere én eller flere venner med til ballet i den uge. I behøver ikke at give underviser besked inden. I dukker bare op, som I plejer – sammen med jeres venner/veninder.

Til forældre: Sørg for noget tætsiddende tøj, eksempelvis en gymnastikdragt og et par strømpebukser – Det er fint at danse på strømpesokker første gang. Sæt håret op i en knold, hvis det er langt.

Vi håber at se en masse ballet-nysgerrige og danseglade børn i uge 9. Rigtig god fornøjelse!

Ballet summercamp med Amalie Peronard

Igen i år vil det være muligt at deltage i en uges summercamp med vores søde og dygtige underviser Amalie Peronard.

Summercampen afholdes i uge 31 (fra mandag den 29. juli til og med fredag den 2. august) i vores store, lyse balletstudie i City2, og den henvender sig til de 8-12-årige elever, der går på let øvet eller øvet hold.

Om summercampen

I ugens løb øves der på balletteknikken samt indøves en dans, som vises frem om fredagen, hvor forældre og søskende er velkomne i studiet til en lille visning af det, eleverne har arbejdet på i ugens løb. Studiet åbner 15 min. inden klassen starter og lukker 15 min. efter sidste klasse slutter.

Program

kl. 09.15: Studiet åbner 
kl. 09.30-10.45: Ballettime
kl. 10.45-11.00: Pause
kl. 11.00-12.00: Repertoire
kl. 12.00-12.45: Frokost
kl. 12.45-13.45: Tematime (fokus på fx mime, samarbejde, pirouetter, musikalitet – fredag er tematimen kostumer og generalprøve)
kl. 14.00: Studiet lukker

Læs mere og tilmeld dig HER.

Vi glæder os til endnu engang at byde velkommen til Balletkompagniets summercamp med Amalie Peronard i City2. 

Obs: Det kræver 12 tilmeldinger for at at summercampen gennemføres. Tilmelding er bindende og skal ske senest 24. juni. 

Diplomoverrækkelse 2019

En af Balletkompagniets faste traditioner er Diplomoverrækkelsen, som altid ligger i slutningen af sæsonen op til sommerferien. Allerede nu kan du sætte et stort kryds i kalenderen!

Hvem, hvor og hvornår

Diplomoverrækkelsen er for alle elever, dog undtaget dem, som går på tumlingehold. Hvert hold skal på scenen og optræde med en dans i fine kostumer, som lånes af balletskolen. Når de har danset, får de overrakt et diplom på scenen.

Dette års diplomoverrækkelse strækker sig over seks forestillinger fordelt på to dage; lørdag den 15. og søndag den 16. juni 2019. Der er sendt en mail til alle medvirkende om, hvilken forestilling de skal deltage i. Kontakt os, hvis du ikke har modtaget en mail, på patricia@balletkompagniet.dk.

Diplomoverrækkelsen foregår i Portalen, Portalen 1, 2670 Greve (lige ved Hundige St.).

Billetter

Billetter kan reserveres på vores hjemmeside fra den 1. maj, og de kommer til at koste 110 kr. for voksne og 50 kr. for børn. Børn under 2 år, som kan sidde på skødet, er gratis.

Medvirkende

Det er gratis at medvirke og de medvirkende låner gratis kostumer af balletskolen. Da vi forventer, at alle deltager, skal man ikke melde sig til, men melde sig fra, hvis man ikke har mulighed for at deltage. Man skal have sine egne balletsko, og for pigerne også trikot (strømpebukser). Hvis man har langt hår, skal dette være opsat i en stram knold.

Vi glæder os allerede til en hyggelig sæsonafslutning! 🙂

Nyt midlertidigt balletstudie i Field’s

Gennem længere tid, har Fields varslet at de ønskede at flytte vores balletstudie til andre lokaler, da man ønsker at bruge vores lokaler som en del af en større udlejningsaftale.  Det er netop faldet på plads, og det betyder, at vi er flyttet – Vi befinder os dog stadig i Fields! 

Fields ønsker at bygge et nyt studie til os på 2. sal i kontorbygningen, men før det står klart, skal vi være i nogle midlertidige lokaler, mens byggeri og beslutninger falder på plads. Vores midlertidige studie, som er i det gamle Restaurant Loft, blev taget i brug for første gang i går . Lokalerne er at finde på plan 2 i centret (det, de kalder Food Lounge), hvor vi er nabo til Dalle Valle.

Det midlertidige studie ligger på plan 2 i centret som nabo til Dalle Valle.

Lokalet er dejligt stort, og vi har naturligvis rykket spejle, barrer og dansevinyl med, så undervisningen kan fortsætte, som den plejer. Pt. regner Fields med, at vi skal være der indtil 1. april, men vi kender ikke datoen endnu og informerer jer så snart, vi kender den.  Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at få det bedste ud af det, idet det er ét stort lokale, med undervisning i den fjerne ende og omklædning lige inden for døren. 

Billede fra første balletundervisning i det nye, midlertidige lokale.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed i forhold til de udfordringer, det midlertidige lokale kan medføre, og så glæder vi os til at kunne fortælle jer mere om det endelige lokale, når vi når lidt længere hen i processen.  

Store Balletskoledag

Igen i år vil Balletkompagniet være repræsenteret ved Store Balletskoledag på Det Kongelige Teater.

Det er altid en helt særlig dag for de af vores elever, der får mulighed for at vise deres evner på Gamle Scene i Det Kongelige Teater. Igen i år er Balletkompagniet inviteret, og det er øvede 11-18-årige og meget øvede 7-18-årige elever, der får muligheden for at deltage.

Det Kongelige Teater har i år inviteret os til at optræde søndag den 31. marts 2019 kl. 16.45 og der vil blive holdt generalprøve i kostumer lørdag den 23. marts kl. 15.30-18.00 – Højst sandsynligt i City2-studiet. Mødetider for begge dage følger, når vi nærmer os. Det er vigtigt, at I tilmelder jer hurtigst muligt, så vi kan tage højde for afbud i planlægningen af stykket, som vi skal vise på dagen. 

Følgende hold er inviteret til at medvirke:  

F26
S26
V26
C26
F34
S34
V34
C34
F36
S36
Juniorkompagniet

Vi håber, at alle inviterede kan deltage, da det altid er en sjov og skøn dag for både elever og undervisere. Husk at man skal kunne medvirke til generalprøven for at kunne deltage i forestillingen.  

I kan tilmelde jer HER.

Billetsalget til Store Balletskoledag åbnes den 21. januar 2019 kl. 9.30 og kan herefter købes HER.

Linket fører dig til en lukket side på Det Kongelige Teaters hjemmeside. Det er lukket for at sikre, at alle forældre til optrædende elever får mulighed for at købe billetter. Der er et begrænset antal billetter til rådighed pr. deltager. Derfor må du maks. købe 2 billetter til den dag du/dit barn skal optræde. Fra og med d. 15. februar bliver resterende billetter udbudt til salg.

NB! Pga. krav fra brandmyndighederne skal også børn under 3 år have gyldig billet for at overvære forestillingen. De medvirkende elever overværer forestillingen efter pausen. Derfor skal de maks. 2 billetter inkludere eleven. En anden mulighed er, at den ene af forældrene/ledsagerne overlader sin plads til eleven efter pausen.

Billetpriserne er 100,- 120,- 140,- ekskl. ekspeditionsgebyr og evt. kortgebyr

Oplever du problemer med bestillingen, kan du ringe til Det Kongelige Teaters kundeservice. Tlf. 3369 6969 mandag – fredag: kl. 9.30 – 16. Balletkompagniet har intet med billetsalget at gøre.